Radionica dekoriranja. Prvi korak: trk u šumu

Kako napraviti vjenčić, umotati poklone, napraviti efektan aranžman i neobičan blagdanski stol pokazao nam je Boris Ružić, čovjek koji stvara nezaboravne interijere i evente

Pojednostavi. Što se više trudiš to ispadne gore. Tu rečenicu moram zapamtiti, a posebno zato što ju je izrekao čovjek kojega osobno jako cijenim i koji radi divne ambijente, dekoracije, prostore.

Maja Danica Pečanić

Njegovo ime je Boris Ružić, a nedavno je on bio domaćin trodnevne O’hedonistria radionice o kojoj sam vam nedavno pisala, a i još ću, obećajem.

Maja Danica Pečanić

Naime, nedjelja ujutro bila je rezervirana za dekoriranje i razne dekoracije. Plan je bio ustati se rano, obuti debele čizme i pravac šuma. Što dublja i gušća, ondje gdje je mahovina debela tako da se od nje mogu raditi raskošne kugle.

Maja Danica Pečanić

Kako napraviti kuglu od mahovine? Zapravo jednostavnije nego što izgleda.

Maja Danica Pečanić

Naime, najvažnije je oblikovati ju brzo dok je još vlažna i “topla” od zemlje. S prstima ju modelirajte u željenu formu, a onda ju ukrasite s špagom ili nekim od ukrasa, po želji…

Maja Danica Pečanić

Evo što kaže o tome Boris. Video je potpuno amaterski, ali od srca…

Naš drugi zadatak bio je izrada vjenčića od bršljana. Od asesoara potrebna vam je samo tanka cvjećarska žica koja omogućava da napravite stabilan obruč. A kada ste ga napravili onda ga samo strpljivo pletete i proširujete. Kako bi ispao što ljepši nakon dobivanja željene veličine, debljinu ćete postići da ga pletete unakrsno, odnosno kao pletenicu.

Maja Danica Pečanić

Možete se igrati s raznim vrstama “šiblja”, a trenutno koje god grane uzeli bit će podatne za pletenje jer od hladnoće i zime omekšaju.

Maja Danica Pečanić

Kada ste zadovoljni s veličinom i debljinom onda krenite s ukrašavanjem. Ukrasiti ga možete i s prirodnim dekoracijama, ne samo ukrasima i svijećama, a za raskošan barokni izgled Boris preporuča hortenzije.

Maja Danica Pečanić

Njih je potrebno fiksirati sa žicom, a jednako tako možete u vjenčić baciti i šipak, naranče. cimet…

Maja Danica Pečanić

Cijeli taj proces obično traje satima, ali uživajte u procesu i prepustite se vlastitoj kreaciji.

Maja Danica Pečanić

Evo drugog kratkog videa…

Treća stvar koju smo radili na radionici bilo je zamatanje poklona. Boris kaže: nemojte razmišljati dok pakirate. Što više filozofirate ispadne gore…

Maja Danica Pečanić

I zato nema upotrebe selotejpa i skupih papira, nego savjetuje malo drugačije zamatanje… Pak papir i prirodno zelenilo…

A kako dekorirati stol?

Maja Danica Pečanić

Opet je sve u ideji i jednostavnosti.

Maja Danica Pečanić

Umjesto skupih stolnjaka i dekoracija, Boris savjetuje nešto posve drugo. Pak papir s vlastoručno iscrtanim motivima i aranžmane od borovih grana s cimetom.

Maja Danica Pečanić

Na tom tragu poslužili smo i nedjeljni ručak…

Maja Danica Pečanić

A i po tom principu jednostavnosti napravili i još puno stolova tijekom O’hedonistria radionice.

Maja Danica Pečanić

Evo još malo inspiracija…

I fotografija divne Maje Danice Pečanić.