Dekoracije još tri velika hrvatska kreativca. Alduk, Šekoranja i Pecotić

Obožavam Božić i dekoracije i zato vas pozivam da mi već polako šaljete svoje božićne dekoracije, a za početak pokazujem vam božićnu čaroliju tri velika hrvatska umjetnika – božićnu večeru Ivana Alduka, dekoraciju Saše Šekoranje za Borboletu i božićno izdanje Kavkaza by Đenisa Pecotić

Krećemo u božićni mood. Ovih dana prenijela sam vam par savjeta za dekoriranje svestranog kreativca Borisa Ružića na O’hedonistria radionici, a sad ću vam pokazati božićne dekoracije jedne velike kostimografkinje, modnog dizajnera te svestranog umjetnika koje sve također jako cijenim.

Kostimografkinja Đenisa Pecotić za nedavno ponovno otvorenu kazališnu kavanu Kavkaz napravila je pravu božićnu čaroliju inspiriranu Orašarom, drvenom lutkom kojeg djevojčica Klara dobije na poklon pod bor.

Svi znamo priču o Orašaru i kako je on djevojčicu Klaru odveo u prekrasne svjetove u kojima susreću čudesna bića. Upravo tako Đenisa Pecotić odvodi i nas, “oživljavajući” vile, miševe, Orašara… a osim bajkovitih likova iz Orašara, našli su se tu i likovi iz drugih predstava iz HNK – iz Građanin plemića, opera Aida, a tu se našao i portret Miroslava Krleže.

Modni dizajner Ivan Alduk je organizirao i uredio čarobnu večeru za svoje muze i pokazao svoju svečanu kolekciju.

Bez puno riječi, uživajte u fotografijama.

A sada vam pokazujem rad Saše Šekoranje koji je za Borboletu napravio divne instalacije i limitiranu seriju ambalaže…

Uživajte u fotografijama Maje Kljajić.

A sada vi… Šaljite mi fotografije svojih božičnih instalacija, ambijenata, stanova na mail boba@dblog.hr

Radujem se svakoj fotkici. :)