Trebate dobar štof? Znam gdje ćete ga naći…

U Bauerovoj ulici u Zagrebu, nedaleko od Prostorije otvorio se Štof, Prostorijin sestrinski brend gdje možete kupiti materijale, pretapecirati fotelje, stolce, kupiti malo drugačije zavjese…

Gdje u Zagrebu kupiti dobru tkaninu za tapeciranje i pritom ne čekati 60 dana? Imam odgovor – u Štofu by Prostoria, salonu u zagrebačkoj Bauerovoj koji je od nedavno ponudio novu vrstu usluge. Onu koja već jako dugo nedostaje, a to je kvalitetne tapetare i vrhunske tkanine po pristojnim cijenama.

Sanja Bistričić

Naime, stari zanati odavno se gube, kvalitetnih majstora sve je manje, a opet postoji potreba i želja da stalno ne kupujemo sve novo, nego želimo nešto i popraviti, zamijeniti, pretapecirati…

Sanja Bistričić

Sanjam o jednom starom autentičnom Bernardijevom A4 stolcu, ali iskreno, ne znam kome bi ga dala da mi ga restaurira, pričam to Andreji Bašak voditeljici novootvorenog dućana na broju 9.

Sanja Bistričić

Smije se i govori mi da je ovo mjesto baš za takve koji žele da im stručni majstori obnove komad jako željenog namještaja.

Sanja Bistričić

– Ovo je mjesto za ljude koji vole kvalitetu i dobar dizajn. Neki od njih dolaze samo kupiti tkaninu, a neki traže kompletnu usluga tapeciranja i restauracije dragog komada namještaja. Nekada su to naše fotelje, stolice ili sofe, a puno češće vintage dizajnerski ili dragi obiteljski komadi koje ljudi žele sačuvati i stručno tapecirati – objasnila je Andreja Bašak.

Sanja Bistričić

Dakle, tu mogu i restaurirati staru fotelju?

– Da, ako treba možemo restaurirati čak i drvene dijelove, ali i zamijeniti punjenje s novim pjenama. U budućnosti ćemo u ponudi imati i pjene ovdje u trgovini, za sve one koji vole DIY opciju – objasnila je Andreja iz Štofa.

Sanja Bistričić

Šetam dućanom i pažljivo promatram tkanine. Pipam ih, dodirujem, proučavam uzorke, pomalo se gubim od količine sličnih, a opet različitih tkanina…

Sanja Bistričić

– Koju god tkaninu odbrali, svaka je odlična i sve su to tkanine koje smo mi naručivali i ugrađivali u Prostorijine modele. Većinom su to Kvadratove tkanine, najpoznatijeg i najuglednijeg europskog proizvođača tkanina, porijetlom iz Danske. No, imamo i nešto tkanina od Rohija, vrhunskog njemačkog proizvođača te od Camire te Torri Lane koje su također iznimno kvalitetne, a cijenom malo povoljnije. No, s obzirom da neke od tkanina izlaze iz asortimana te ih više nećemo naručivati, možete dobiti vrhunsku tkaninu po povoljnim cijenama – objasnila je Andreja, inače magistra s Tekstilno-tehnološkog fakulteta koja mi je još jedanput potvrdila ono što sam puno puta čula – tekstile treba znati prodavati.

Sanja Bistričić

Ja bi neku tkaninu koja ne pika, a da je vuna. Odnosno možda i ne treba biti vuna, ali ne bi htjela da se razvuče i spiga, a opet bih voljela da se na njoj ne vidi prljavština i da ju mogu oprati, ali ne bi da izgleda umjetno…

Sanja Bistričić

Strpljivo me s razumijevanjem sluša, pokazuje i predlaže…

Sanja Bistričić

Btw jeste skužili da ovdje možete kupiti i divne jastuke, jastučnice napravljene po mjeri te divne Kvadratove Ready Made zavjese koje su dizajnirali braća Bouroullec?

Sanja Bistričić

Obožavam…

Sanja Bistričić

No, prije nego što vas prepustim Sanji Bistričić i biranju predivnih tkanina, jeste vidjeli njihove božićne dekoracije? Adventski kalendar…

Sanja Bistričić

Adventski vjenčić sa škarama i krojačkom kredom?

Sanja Bistričić

Te poklonima, naravno?

Sanja Bistričić

Uživajte u fotogaleriji i divnom, pročišćenom interijeru kojega potpisuju Prostorijine arhitektice Sanja Knezović i Iva Cavor.