Durance ima novi dućan

Zagreb i Durance vole se već dugi niz godina, a od nedavno taj poznati mirisni francuski brend smjestio se na novu adresu u centru grada

Prostoria, Štof, Fobia, Terra Organica… tom popisu probranih trgovina u Bauerovoj odnedavno se priključio i Durance. Naime, u Bauerovoj 5 nedavno se otvorio Durance, trgovina s mirisima za dom i tijelo iz Provanse.

Prirodni sastojci, ugodni, pomalo tradicionalni “topli” mirisi za dom bez parabena, fenoksietanola, natrijev lauret sulfata i silikona, klasična francuska ambalaža samo su neki od razloga zašto Durance ima poklonike diljem svijeta.

Svi parfemi izrađeni su u Duranceovom sjedištu u Grasseu prema specifičnim zahtjevima Durancea i to s najmanje 95% prirodnih sastojaka. No, ono što je manje poznato je da se sve biljke uzgajaju na okolnim plantažama u Provansi te da su neke vrste poput drevne antičke ruže ekskluzivno uzgojene baš za Durance.

Tu organsku mirisnu antičku ružu mnogi zovu Durance ružom jer je brend oko nje stvorio svoju prepoznatljivost, a u proizvodima koriste sastojke organskog maslinovog ulja iz Nyona te organsko eterično ulje lavande iz Grignana s kojim se također ponose.

Mirisi pamuka, opranog rublja, ruže, kamelije… klasici su Durancea, inače obiteljske tvrtke nastale krajem 80-ih godina na maloj farmi za proizvodnju cvjetova lavande i eteričnog ulja u srcu Drôme Provençale u Grignanu.