Priprema, pozor… Milano: noviteti u outdoor namještaju

Ekipa koja stoji iza Salone del Mobile u niskom je startu – napravili su novu platformu za novitete. Evo trendova u outdoor kolekcijama vodećih svjetskih brendova za vrtni namještaj

Tek kad nešto nemaš, znaš koliko ti fali. Vjerujem da nam svima nedostaje Salone del Mobile u Milanu koji se zbog situacije s pandemijom već dvije godine nije održao. Barem ne onakav kakvog ga poznajemo i nostalgično volimo.

Od 5. do 10. rujna održat će se Supersalone u prostorima milanskog Rhoa i to na način da je broj kvadrata za izlaganje, broj izlagača te broj posjetitelja limitiran.

Svi izlagači dobit će jednak prostor za izlaganje u kojeg će smjestiti svoje novitete. Mnogi sastanci odvijat će se online, kao i intervjui, razgovori…

KETTAL

No, Milano je puno više od prostora u kojem se izlažu noviteti. To je mjesto gdje se pokazuju neke nove tendencije u uređenju, dizajnu, arhitekturi, načinu života… To je mjesto koje nas inspirira za promjenu i govori o budućnosti stanovanja…

ETHIMO

A upravo o tome govori i novi newsletter kojeg sam jučer dobila od Salonea – outdoor postaje indoor – odnosno nova prostorija u domu.

KETTAL

Baš zbog toga ekipa koja stoji iza Salonea napravila je novu platformu i počela objavljivati newslettere s novitetima. Jedan od prvih je kolekcija noviteta za outdoor namještaj.

– Prvi komad oko kojeg bi se trebao graditi identitet dnevnog boravka na otvorenom je sjedeća garnitura. Umjesto komada nadahnutih ustaljenim vrstama vanjskog opremanja, posljednjih nekoliko godina stižu prepoznatljiviji upečatljivi komadi koji prostoru daju identitet i karakter. Jedan od tih komada je fotelja iz kolekcije Cala koju je dizajnirao dvojac Doshi Levien za Kettal, nadahnuta slavnom foteljom Emmanuelle.

KETTAL

U katalogu talijanske marke Nardi nalazi se Komodo, modularni sustav tapeciranih stolica od polipropilenskog fiberglasa. Inspiriran organskim oblicima, naslon se oslanja na geometrijski uzorak grana.

NARDI

Također usmjeravajući manje formalni duh, Gandia Blasco smislila je Buit, sustav za sjedenje koji se sastoji od modularnih stolica i pufova u aluminiju. Hipergeometrijski duh djela, naglašen zaobljenom konturom i geometrijom metalne mreže, ublažen je podlogom, utkanom na nov način kroz kvadrate rešetke.

GANDIA BLASCO

Još jedan upečatljivo stiliziran komad je sjajna klasična Fermobova stolica iz kolekcije Luxembourg koju još od 1923. nalazimo po parkovima pariškog Rive Gauche, a ažurirana je svježom, novom bojom kaktusa – kažu stručnjaci.

FERMOB

Uživajte u novitetima, a evo još nekoliko korisnih tekstova o vrtnom namještaju.

KETTAL
FAST
UMBROSA
VARASCHIN
KETTAL