Stvorimo si svoju oazu na balkonu. Bez obzira na veličinu.

Trebamo cijeniti ono što imamo. Evo par korisnih savjeta kako si urediti balkon, lođu ili terasu…

Možda više nego ikada do sad, vjerujem da svi cijenimo svoje balkone, terase, lođe, vrtove… Ako ikada u budućnosti budemo ponovno kupovali nekretninu jedan od važnijih kriterija bit će mi velika terasa i vrt u kojem mogu posaditi voće, povrće, cvijeće, uživati u izležavanju na suncu, savršenim zalascima sunca…

Što kažete na ovako nešto?

OK je sanjariti, ali još je važnije zadovoljiti se s onim što imamo i iz toga izvući najbolje što možemo.

Zato ću vam pokazati nekoliko primjera divnih malih balkona koji pokazuju da i s malim intervencijama možemo učiniti čudo za svoj balkon, lođu ili terasu.

NARDI / MEBLO TRADE

Prvo što trebamo napraviti je osloboditi prostor od svega suvišnog. Znam da mnogi imaju problem s odlaganjem stvari pa su balkoni i terase često spremišta za sve stvari koje rijetko koristimo.

Iskoristite ovo vrijeme za generalku i raščistite stvari. Sve ono što ne koristite i ne trebate bacite, a sve ostalo uredno posložite.

LA FORMA / MEBLO TRADE

Ako na balkonu imate ormar onda ga organizirajte i pospremite. Nevjerojatno je koliko stvari nam više stane kada su uredno posložene i organizirane.

Teglica boje može učiniti čudo. Osvježite svoj balkon tako da pobojate ogradu, stare pločice i zidove. No, vrlo često velika promjena se dogodi već kada se balkon, terasa ili lođa detaljno počiste i urede.

Zonirajte prostor bez obzira na veličinu.

Mjesto za sjedenje i opuštanje neka bude na dijelu na kojem imate najbolji pogled ili pak ako imate situaciju da balkon gleda na susjednu zgradu te ne želite gledati susjede. U tom slučaju okrenite se s leđima stolca prema ogradi.

Stvorite vaš mali mikrosvijet koji je napravljen po vašem guštu. No, za početak najvažnije je mjesto za sjedenje, a onda i stvari za bolji ugođaj – biljke, tepih, jastučići, svijeće…

NARDI / MEBLO TRADE

Ako još uvijek niste nabavili vrtni namještaj, dobra vijest je da neki webshopi u Hrvatskoj još uvijek rade. Jedan od njih je Meblo Trade čiju ponudu možete istražiti na ovom linku.

Moj izbor bili bi ovi njihovi vrtni komadi

Btw tekst o najpraktičnijim, najizdržljivijim i najatraktivnijim materijalima za vrtni namještaj proučite na ovom linku.