Pantone je objavio boju 2019. godine.

I Dblog je imao malo prste u tome. Evo što se dogodilo i zašto ću pamtiti koraljnu boju koja će biti trend u 2019. godini

Pantone je najveća svjetska institucija za boje. Ono što oni kažu da će biti trend iduće godine, to zaista i bude. Njih “sluša” kompletna modna industrija, a onda se to seli i u sve ostale sfere dizajna, od grafičkog i komunikacijskog do produkt dizajna i dizajna interijera.

PANTONE

Njihova istraživanja navodno su golema i surađuju s brojnim dizajnerima i stručnjacima koji predviđaju trendove i kretanja u sferi dizajna…

WALL & DECO

Zato sam se jako začudila kada sam jedan dan dobila mail od grafičkog dizajnera koji radi publikaciju za Pantone, svojevrsnu Bibliju trendova za nadolazeću godinu.

DOOQ

Naime, on je vidio jednu fotografiju na Dblogu i htio ju je objaviti jer se ona uklapa u viziju novih trendova za 2019. godinu. Čovjek ne razumije hrvatski, pa me pita za autorska prava i bi li im mogla ustupiti fotografiju za publikaciju “trendovi za 2019. godinu”.

DOOQ

Prvo sam mislila da je prevara, a onda sam ga progooglala i uz vrištanje od sreće shvatila o čemu se radi.

ESSENTIAL HOME

Zaista nemam pojma kako je čovjek od najjačih svjetskih portala i blogova došao baš do Dbloga i pogotovo ove fotografije koja je bila zakopana u tekst o Dooqu, mladom portugalskom brendu kojima je objava na Dblogu bila jedna od prvih na svijetu uopće.

DOOQ

Naime, Dooq sam otkrila na Maison&Objetu i potpuno se oduševila njihovom svježinom i posebnošću. Sjećate li se možda kako sam s oduševljenjem u rujnu pisala o njima?

DOOQ

I zato sam baš jako ponosna da sam ih otkrila i da su zahvaljujući Dblogu i ljepoti interneta završili u Pantoneovoj publikaciji o kojoj sam morala šutjeti sve dok nije izašla i službena objava da je koraljna boja kodnog broja 16-1546 trend za 2019. godinu.

PANTONE

A kakva je ova koraljna boja? Pozitivna, vesela, radosna… malo veselija i jarkija od spiced honey koju je Dulux proglasio bojom 2019. godine.

DOOQ

Meni su obje divne i sigurna sam da će zavladati interijerima u 2019. godini.

DOOQ

Evo još malo inspireacija s Pantoneovom i Duluxovom bojom godine za 2019. koje su nedavno već bile objavljene na Dblogu.