Ovo je nešto svježe i divno. Upoznajte Dooq

Predstavljam vam novi portugalski brend zbog kojeg sam potpuno poludila za mramorom, baršunom i dorskim stupovima… Dooq

Nedavno pričam u jednom društvu arhitekata i dizajnera i međusobno se žalimo kako je Hrvatska mala i kako zapravo ničega nema. Namještaj je i dalje ili preskup ili presličan jedan drugom…

– Kada odeš u jedan dućan imaš osjećaj da si svugdje bio. Većina dućana ima vrlo sličnu ponudu i to ili istih originala ili istih kopija, a kako više nema ekskluzivnih zastupstva, ponuda postaje sve jednoličnija… – kaže jedna arhitektica.

Druga nastavlja: Nema nikakvih pomaka u svijetu dizajna, a i da ima, mi za to ne znamo.

I u pravu je. Ne znamo. Pogotovo ako se orijentiramo samo na ponudu u našim trgovinama. Naime, postoji jako puno novih zanimljivih, novih, mladih brendova o kojima ne znamo apsolutno ništa.

Jedan od njih koji me apsolutno osvojio je je brend Dooq, portugalski brend koji spaja luksuz, bogate teksture, finoću ručne izrade… i sve to sa suvremenim, pomaknutim, smjelim dizajnom koji na neki fini, asketski način koketira s povijesnim razdobljima i kičem.

Potpuno sam zanijemila kada sam prvi put vidjela njihov stol Memphis. Dakle, uspjeli su spojiti nešto tako klasično, u nešto potpuno suvremeno i smjelo… Da ja poludim za dorskim stupovima i mramorom, to ne bih nikada očekivala od sebe…

Slična stvar napravili su i s stolovima Playing games i Bonnie & Clyde klupom.

Potpuno divno. I apsolutno su u pravu, sve je u detalju, baš kao što glasi njihov slogan World of details.

A tko su oni? Zapravo se o njima još uvijek jako malo zna. Tvrtka se nalazi u Portugalu i ove godine prvi put su se predstavili na pariškom Maison et Objetu.

Tvrtka je inače dio grupacije Mambo Factory uz također divne sestrinske brendove Theia, Utu, a jedna od glavnih dizajnerica im je Claudia Melo.

Svi proizvodi su napravljeni od vrlo kvalitetnih luksuznih materijala, a rade se isključivo u Portugalu.

Da ne duljim, evo mojih favorita koje su predstavili na nedavnom Maison et Objetu.