Ovdje bi bilo lijepo popiti kavu. Novo mjesto u kampu u Umagu

Volimo NFO i njihove projekte, a ovaj su projekt radili s kolegama iz studija IF Projekt iz Rovinja. Idemo u kamp Stella Maris u Umagu

Popunjenost u kampovima u Hrvatskoj prošle godine je u srpnju i kolovozu iznosila 97 posto. Čak više od hotela i apartmana. Ako ste u zadnje vrijeme bili u nekom od kampova sasvim je jasno zašto…

Mobilne kućice, glamping, moderni luksuzni šatori, full opremljeni camperi, zanimljivi kafići, beach barovi, restorani, hrpa dodatnih sadržaja… Posve je jasno zašto se jako puno ljudi odlučuje za ovakav vid smještaja.

Marko Mihaljević

Pisala sam vam o meni najljepšem glamping resortu u Hrvatskoj, kolegica Ana Bacinger je pisala o jednom predivnom resortu u Sloveniji. No, danas vas vodim u Stella Maris, dobro poznati kamp u gustoj borovoj šumi u Umagu, koji je za ovu sezonu doživio veliki makeover.

Marko Mihaljević

Novu recepciju, nov restoran i predivan bazen. Sve zajedno na površini od 6500 kvadrata.

Marko Mihaljević

Arhitekturu potpisuje zagrebački ured NFO (Damjan Kolundžić, Kata Marunica, Dijana Pavić, Nikica Pavlović, Nenad Ravnić) zajedno s projektantskim uredom IF Projekt iz Rovinja koji je bio nositelj uređenja cjelokupnog kampa i građevinskog dijela projekta.

Marko Mihaljević

– Sama lokacija, priroda i borova šuma, bila je osnova koncepta kompleksa. Sunčalište i bazeni urezani su u blago brežuljkastu morfologiju terena a svi zatvoreni sadržaji nalaze se ispod „zelenih“ krakova koji prodiru u sunčalište – kažu iz NFO-a, objašnjavajući kako je ovakvim pristupom naglašen koncept cijelog kampa – maksimalno očuvanje prirode i morfologije terena.

Kompleks se sastoji od velikog bazena, dječjeg bazena i bazena za bebe, a razvedenošću bazena zapravo se dobiva puno površina “obale” tako da je na istoj kvadraturi prostor bolje iskoristiv.

Marko Mihaljević

Klinci se najviše vole brčkati u pličaku, većina nas predugo ulazimo u vodu, volimo ležati blizu ruba bazena, imati osjećaj da imamo više slobodnog prostora…

Marko Mihaljević

Zato i puno posađenog zelenila, puno denivelacija, “obale”…

Marko Mihaljević

Uživajte u slikama Marka Mihaljevića.