Glamping je i dalje hit. Podčetrtek

Kada ozbiljan hotel s ogromnim termama odluči proširiti svoju ponudu i na glamping, to je znak da je kampiranje postao ozbiljan, unosan biznis. Kada pogledate kako to izgleda, bit će vam sve jasno

Prije 7-8 godina radila sam tekst o najskupljim hotelima na svijetu i sasvim slučajno pronašla jedan u sklopu australskog nacionalnog parka u kojem je noć bila među najskupljim na svijetu. No, na moje iznenađenje, to nije bio hotel, niti vila, niti apartman, nego zapravo luksuzni šator, a noćenje u njemu stajalo je oko 10.000 eura (ako se dobro sjećam).

Od tada do danas takva vrsta smještaja dobila je ime i to je postao globalan trend i ne samo dio neke posebne, ekstravagantne ponude resorta na iznimnim prirodnim lokacijama na kojima je nemoguće graditi klasične objekte, nego i dio mainstream ponude.

Upravo to pokazuje nedavno otvoreno glamping selo u Sloveniji, u Termama Olimije u Podčetrtku, omiljenom vikend odredištu brojnih Zagrepčana.

I što nas tamo očekuje? 20 suvremeno opremljenih luksuznih šatora za dvije ili četiri osobe, koji gostima omogućavaju nezaboravni dodir s prirodom, a povezanost s termama i opciju uživanja i u wellness ponudi poznatih Termi.

Koncept je arhitektonski osmislio Borut Kokelj jedan od najboljih glamping arhitekata na svijetu, a u cijeli projekt uloženo je oko milijun eura.

Za potrebe ovog projekta napravljeno je jako puno zanimljivih intervencija, primjerice umjetna rijeka koja je zapravo sklop manjih jezerca koji se nalaze ispred svakog smještajnog objekta, a povezana su sa središnjim bazenom, dok posebna svjetla daju i masažne efekte.

Posebnost glampinga su zajedničke prostorije koje se nalaze u sklopu tzv. otvorenog ognjišta. To je ustvari trendovsko ognjište koje predstavlja meeting point cijelog glamping resorta gdje gosti mogu kuhati, ali i uživati u prezentacijama gostujućih vrhunskih kuhara.

I da, jesam li vam rekla da umjesto klora bazene dezinficiraju s himalajskom soli?

Slobodno pogledajte kako to sve izgleda izbliza?