Tjedan dana za dvoje 52.000 kn. Kako? Gdje? Rovinj

Ne znam kako i kada je Rovinj postao grad s najskupljim hotelima u Hrvatskoj, ali činjenice su neumoljive ondje trenutno soba za dvoje stoji i do 9200 kn. Istražila sam malo ponudu i cijene hotela u teškom high seasonu

Obožavam Rovinj, njegove uličice, trgove, rivu, konobe, ateljee. Obožavam što se u njemu događaju veliki pomaci i što postoji ozbiljna turistička strategija, vizija, ljudi koji (bar se meni, sa strane tako čini) vode grad u nekom finom, pozitivnom smjeru. U Rovinju se u posljednjih par godina dogodio ogroman boom hotela. Sagradio se Monte Mulini, Lone, Amarin, obnovili su se Eden i Adriatic… hoteli koje su radili izvrsni arhitekti i dizajneri i za te hotele dobivali brojne nagrade – 3LHD, Studio UP, Šekoranja-Franić, studio Metro Cubo i fina sinergija s hrvatskim proizvođačima namještaja i dizajnerima – Prostoria, Numen, Grupa, Ivana Franke…

Hotel Eden

No, najuzbudljivije je što najveća atrakcija tek slijedi i stiže iduće godine – hotel Park kojeg s 3LHD-om radi slavni talijanski superstar Piero Lissoni.

Hotel Amarin

Baš zbog toga htjela sam napisati jednu lijepu priču o Rovinju. A onda sam krenula gledati cijene na Booking.comu i osmijeh mi se malo iskrivio.

Spirito Santo Palazzo Storico

Utipkala sam subota-subota, od 12.8 do 19.8., soba za dvoje. 25.140 kn, 15.414 kn, 14,684 kn, 52.294, 24.590… 50.000 kn? Molim?

Hotel Adriatic

Uzimam kalkulator, računam, čudim se, onda opet mijenjam datume… Pa onda gradove – Dubrovnik, Opatija, Zadar, Split, Zagreb…

Da, vjerovali ili ne, najskuplja soba koju trenutno možete iznajmiti u Hrvatskoj nije u Dubrovniku, niti u Opatiji, a prema njoj je zagrebačka Esplanada s trenutno svojih 1000 kn po noći teška low-cost bagatela… Ona čak nije niti neki luksuzni apartman, nego obiteljska soba… da ne duljim, to je soba u Loneu u Rovinju i iznosi 9.214 kn*.

Hotel Lone

Volim taj hotel, nekoliko puta sam i spavala u njemu, ali nipošto po cijeni od 1200 eura. Zadržit ću se komentara i sjetit se one duhovite: ma nije to preskupo, nego samo ti nemaš novaca…

hotel Adriatic

Možda. Hm. Još sam malo pod dojmom. I zato idem istraživati dalje i donosim vam moj top izbor hotela u Rovinju. Lone i Monte Mulini sa cca 5000 kn za noć iz razumljivih razloga niti ne spominjem.

Residence Rovinj&

Da ne duljim, datum je noćenje subota 14.8., broj osoba 2, Rovinj, sve hoteli od 4 zvjezdice*. Evo mojih favorita.

Adriatic

“Luksuzni butik hotel Adriatic nalazi se u samom srcu živahne stare jezgre Rovinja. Objekt je potpuno preuređen 2015. godine. Ovaj butik hotel nudi suiteve opremljene dizajnerskim namještajem i djelima lokalnih umjetnika. Iz jedinica se pruža pogled na luku, otok Sv. Katarina ili glavni trg. Gosti se mogu opustiti u 2 bara u okviru objekta i restoranu uređenom u stilu taverne.

Svi suitevi sadrže originalna umjetnička djela suvremenih umjetnika. Također uključuju klima-uređaj, pametan TV, minibar i pribor za pripremu kave/čaja. Sve jedinice obuhvaćaju moderno opremljenu kupaonicu sa sušilom za kosu i besplatnim kozmetičkim priborom. U cijelom je objektu dostupan besplatni WiFi.

Svakog se jutra poslužuje svježe pripremljen à la carte doručak. Gosti mogu započeti dan uz kavu u kafiću Adriatic ili baru Al Ponto i uživati u rovinjskom ugođaju. U restoranu Brasserie Adriatic, koji obuhvaća terasu s pogledom na rivu i glavni trg, poslužuju se jela nadahnuta francuskom kuhinjom.

Gosti mogu besplatno koristiti wellness i spa centar te unutarnji bazen hotela Lone. Tijekom ljeta na raspolaganju im je besplatna usluga prijevoza brodom do otoka Sv. Katarine i Sv. Andrije. Brodovi polaze neposredno ispred hotela. Na navedenim otocima gosti mogu besplatno uživati na vanjskim bazenima s ležaljkama. Također mogu slobodno sudjelovati u animacijskim programima hotela Lone i Eden.

Do najbliže stjenovite javne plaže ima 15 minuta hoda. Pulska zračna luka udaljena je 40 km. Besplatno privatno parkiralište smješteno je izvan pješačke zone.

Ovo je omiljeni dio odredišta ‘Rovinj’ za naše goste, na temelju nepristranih recenzija.

Ovaj objekt također ima jednu od najbolje ocijenjenih lokacija u Rovinju! Gosti su zadovoljniji ovim objektom u usporedbi s drugim objektima u okolici.

Parovima se posebno svidjela lokacija – ocijenili su je s 9,9 za svoj boravak udvoje.

Ovaj je objekt također ocijenjen za najbolju vrijednost za novac u Rovinju! Gosti ostvaruju veću vrijednost za novac u odnosu na druge objekte u ovom gradu.”

3,037 kn, 9,6 ukupna ocjena gostiju*

Hotel Delfin

“Ovaj se objekt nalazi na 6 minuta hoda od plaže. Hotel Delfin nalazi se u Rovinju, na 400 metara od marine, i ima besplatan WiFi u cijelom objektu. Hotel ima terasu i pogled na more, a gosti mogu uživati ​​u obroku u restoranu ili piću u baru.

Gostima su u jedinicama na raspolaganju TV ravnog ekrana s kabelskim programima i iPad. Pojedine jedinice obuhvaćaju prostor za sjedenje, gdje se gosti mogu opustiti. Neke smještajne jedinice imaju terasu ili balkon. Svaka jedinica uključuje vlastitu kupaonicu. Na raspolaganju su ogrtači, papuče i besplatan kozmetički pribor.

Objekt u ponudi ima besplatnu uslugu prijevoza.

U okviru hotela gosti mogu igrati tenis. U objektu gosti mogu besplatno posuditi bicikle. Rovinjska ulica Carera udaljena je 400 metara od hotela Delfin, a Zavičajni muzej grada Rovinja 500 metara. Zračna luka Pula udaljena je 30 km. Privatno parkiralište nalazi se u blizini hotela i dostupno je uz nadoplatu.

Ovo je omiljeni dio odredišta ‘Rovinj’ za naše goste, na temelju nepristranih recenzija.

Ovaj objekt također ima jednu od najbolje ocijenjenih lokacija u Rovinju! Gosti su zadovoljniji ovim objektom u usporedbi s drugim objektima u okolici.

Parovima se posebno svidjela lokacija – ocijenili su je s 10,0 za svoj boravak udvoje.

Ovaj je objekt također ocijenjen za najbolju vrijednost za novac u Rovinju! Gosti ostvaruju veću vrijednost za novac u odnosu na druge objekte u ovom gradu.”

2022 kn, 9,3 ukupna ocjena gostiju*

Hotel Amarin

“Ovaj se objekt nalazi na 2 minute hoda od plaže. Hotel Amarin nalazi se na zelenom poluotoku, na svega 50 metara od mora, a nudi wellness i spa centar. Hotel obuhvaća 4 restorana s posebnim jelovnicima za djecu. Kompleks vanjskih bazena uključuje 4 bazena za roditelje, djecu i bebe. Stara jezgra Rovinja udaljena je svega 4 km.

Sve sobe i suiteovi odlikuju se jasnim linijama i udobnim stilom. Uključuju klima-uređaj i TV ravnog ekrana sa satelitskim programima. Sve sobe sadrže vlastitu kupaonicu. Gostima su na raspolaganju ogrtači, papuče i besplatan kozmetički pribor.

Gosti mogu uživati ​​u kulinarskim delicijama u restoranu Marsea te se mogu osvježiti u obližnjem snack baru s raznovrsnim proizvodima koji će oduševiti mlade.

Obiteljski hotel Amarin nudi moderna igrališta, razne sportske aktivnosti za sve uzraste te posebno osmišljene klubove za bebe i tinejdžere, kao i mini klub. U sklopu objekta dostupni su recepcija otvorena 24 sata dnevno, usluga čuvanja djece i frizerski salon.

Najbliže autobusno stajalište udaljeno je svega 100 metara, a Zračna luka Pula nalazi se na 38 km.

Ovaj objekt također ima jednu od najbolje ocijenjenih lokacija u Rovinju! Gosti su zadovoljniji ovim objektom u usporedbi s drugim objektima u okolici.

Parovima se posebno svidjela lokacija – ocijenili su je s 9,4 za svoj boravak udvoje.”

3004, 9,4 ocjena gostiju

Hotel Eden

“Ovaj se objekt nalazi na 2 minute hoda od plaže. Hotel Eden smješten je u Rovinju, na mirnoj lokaciji okruženoj bujnim zelenilom na rubu stogodišnje park-šume Zlatni rt te pruža pogled na uvalu i plažu. Nudi unutarnje i vanjske bazene te besplatne ležaljke i suncobrane u privatnoj uvali.

U sklopu potpuno obnovljenog Wellness & Spa centra nalaze se 4 prostorije za tretmane, 1 spa suite za tretmane parova, kao i zona za opuštanje, moderna teretana te bar Vital. U termalnoj zoni dostupne su finska i infracrvena sauna, turska kupka te kutak za opuštanje.

Sve sobe u potpunosti su obnovljene u travnju 2017. godine te sadrže klima-uređaj, balkon i TV sa satelitskim programima. U raznim restoranima poslužuju se ukusna jela hrvatske i međunarodne kuhinje.

Hotel Eden ima razne zabavne sadržaje poput radionica, škole hrvatskog jezika te raznih sportova na vodi i suhom kao što su vaterpolo, košarka, tenis, badminton i boćanje.

Na raspolaganju su vanjska terasa s pozornicom i miniklub sa zabavom za djecu. Gosti mogu uživati u glazbi uživo, raznim predstavama, folklornim priredbama i klapskim pjesmama.

Od lipnja 2013. godine kompleks vanjskih bazena uključuje 3 vrste bazena s raznim vodenim efektima kao što su hidromasaža i gejziri. Također obuhvaća terase za sunčanje, restoran, bar uz bazen i ljetnu pozornicu.

Ovo je omiljeni dio odredišta ‘Rovinj’ za naše goste, na temelju nepristranih recenzija.

Parovima se posebno svidjela lokacija – ocijenili su je s 9,0 za svoj boravak udvoje.”

3467 kn, 8,3 ukupna ocjena gostiju*

Arupinum

“Ovaj se objekt nalazi na 5 minuta hoda od plaže. Hotel Arupinium smješten je u slikovitom Rovinju, 200 metara od parka prirode Zlatni rt. U sklopu objekta na raspolaganju su otvoreni bazen, à-la-carte restoran, bar s prostranom terasom, besplatni WiFi i besplatno parkiralište.

Sve sobe uključuju klima-uređaj, TV ravnog ekrana, sef i mini bar. Također obuhvaćaju balkon te vlastitu kupaonicu s tušem i kadom.

Šljunčana plaža udaljena je 500 metara, a do središta Rovinja ima 800 metara. Trgovina prehrambenih proizvoda nalazi se na 100 metara, a trgovine i tržnica 800 metara od hotela.

Wellness i spa centar smješten je 100 metara od objekta, a do košarkaških i teniskih terena ima 150 metara. U okolici hotela dostupne su brojne pješačke i biciklističke staze.

Glavni autobusni kolodvor udaljen je 800 metara, a Zračna luka Pula 40 km.

Ovo je omiljeni dio odredišta ‘Rovinj’ za naše goste, na temelju nepristranih recenzija.

Parovima se posebno svidjela lokacija – ocijenili su je s 8,6 za svoj boravak udvoje.”

upravo bookiran, 9,1 ukupna ocjena gostiju*

Residence Rovinj&

“Ovaj se objekt nalazi na 6 minuta hoda od plaže. Objekt Residence Rovinj& nalazi se u Rovinju, na 1,5 km od starogradske jezgre, a nudi klimatizirani smještaj, besplatni WiFi i bar. U sklopu objekta dostupno je besplatno privatno parkiralište.

Sve elegantno uređene sobe sadrže balkon, TV ravnog ekrana sa satelitskim programima, prostor za sjedenje, minibar i sef. Sve sobe obuhvaćaju vlastitu kupaonicu s tušem ili kadom, sušilom za kosu i besplatnim kozmetičkim priborom.

Smještaj Residence Rovinj& svakodnevno poslužuje bogati doručak, a gosti se mogu opustiti u kafiću u sklopu objekta.

Ovaj smještaj s uslugom doručka nudi mogućnost najma bicikala. Objekt Residence Rovinj& nalazi se na 1,1 km od rovinjske marine i 1,4 km od ulice Carera.

Zračna luka Pula udaljena je 29 km.

Ovo je omiljeni dio odredišta ‘Rovinj’ za naše goste, na temelju nepristranih recenzija.

Parovima se posebno svidjela lokacija – ocijenili su je s 8,2 za svoj boravak udvoje.

Ovaj je objekt također ocijenjen za najbolju vrijednost za novac u Rovinju! Gosti ostvaruju veću vrijednost za novac u odnosu na druge objekte u ovom gradu.

Besplatno privatno parkiralište dostupno je u okviru objekta i nije potrebna rezervacija.”

Govorimo vaš jezik!

1774 kn, 9,4 ukupna ocjena gostiju*

Spirito Santo Palazzo Storico

“Objekt Spirito Santo Palazzo Storico nalazi se u obnovljenoj zgradi iz 1920-ih godina u povijesnom centru grada Rovinja te je otvoren u kolovozu 2017. godine. Objekt ima vinski bar i tradicionalnu mediteransku zatvorenu terasu s bunarom. U cijelom objektu moguće je koristiti besplatni WiFi.

Sve elegantno dizajnirane klimatizirane sobe opremljene su TV-om ravnog ekrana sa satelitskim programima, minibarom i sefom. Vlastite kupaonice sadrže tuš, besplatni kozmetički pribor i sušilo za kosu. U jedinicama se nalaze i ogrtači i papuče. Većina soba nudi pogled na grad Rovinj.

Gosti koji borave u objektu Spirito Santo Palazzo Storico mogu uživati ​​u čaši odabranih vina u hotelskom vinskom podrumu ili kušati istarske i mediteranske delicije u lounge baru s kaminom i terasom.

Trgovački muzej Rovinj smješten je 300 metara od objekta, dok do crkve Sv. Eufemije ima 850 metara.

Zračna luka Pula udaljena je 40 km od hotela Spirito Santo Palazzo Storico. Gosti mogu koristiti uslugu prijevoza iz/do zračne luke uz nadoplatu.

Ovo je omiljeni dio odredišta ‘Rovinj’ za naše goste, na temelju nepristranih recenzija.

Javno parkiralište dostupno je u blizini objekta i potrebna je rezervacija. Cijena parkirališta iznosi 10 EUR po danu.

Govorimo vaš jezik!

Spirito Santo Palazzo Storico pruža dobrodošlicu Booking.com gostima od 17. srp. 2017.”

2098 kn, još nema ocjene jer je prekratko na tržištu*


*btw mini istraživanje napravljeno je u nedjelju 6.8. na stranici Booking.com. Svi citirani tekstovi su tekstovi opisa hotela s Booking.coma i u tom trenutku bili su raspoloživi za navedene cijene. Prije bookinga molim vas provjerite cijene, raspoloživost i sve podatke. Hvala i uživajte

 


 

Producirano u radionici TG Studija, Telegramove in-house agencije za nativni marketing, u suradnji s partnerom Prostoriom i po najvišim uredničkim standardima Telegram Media Grupe.