Istarska konoba s najljepšim tanjurima

Iako sam hedonist koji jako voli jesti, stvarno se ne smatram dovoljno stručnom da bih ocjenjivala restorane i njihova jela. Ali danas ću napraviti malu iznimku i pohvaliti restoran Katalyma u Istri koju je nedavno Kult Plave Kamenice proglasio prvom hipsterskom konobom u Istri i njenog vlasnika Stefana Mužinu kao pokretača novog vala gastronomije u Istri. Ja Katalymu neću hvaliti zbog hrane, iako smo ju s guštom smazali, a niti zbog interijera koji je većinom ostao stari restoran Dva baladura koji je nekada bio prilično poznat i cijenjen. Pohvalit ću je jer ima predivne tanjure. 

Obožavam vidjeti kada vlasnici restorana ulažu u posuđe te kada se ne zadovoljavaju konfekcijom nego traže nesto posebnije… nešto što se i vizualno uklapa u tu njihovu gastro priču.

Odabrati Churchill Stonecast design tanjure i za svaki potrošiti 20-ak funti, za mene je znak velike brige o izvrsnosti prezentacije. Obožavam perfekcioniste u svakom svom području života. Bravo, samo tako, hrabro naprijed.

Btw i da postoji još jedan posve osoban razlog zašto volim ovo mjesto. Znaju to svi oni koji su 23.8. prije 9 godina bili s nama u okolici Kanfanara.