Još jedno mjesto za ukusne doručke

Skriveno od prometa i gužve u Vlaškoj 43 otvorio se mali intiman bar sa skrivenom terasom i s pogledom na Katedralu. Vodim vas u O’brok bar

Kada bi barem postojalo neko mjesto gdje čovjek može doći i pojesti ukusan doručak, a da pritom to nije običan croissant i kava, a opet ni neki značajan izdatak za budžet. Nešto ugodno, ukusno, nepretenciozno…

Pazi što želiš jer bi ti se moglo ostvariti. Ta rečenica ponovno se pokazala istinitom.

I istina, u Zagrebu imamo već desetak ugodnih, lijepih, nepretencioznih mjesta gdje čovjek može pojesti doručak, a nekoliko njih baš se nalazi na potezu od Trga do Vlaške, gdje se na broju 43 otvorio još jedan novi bar.

O’brok bar je ugodan, topao, mali bar čije uređenje potpisuje arhitekt Ante Madunić.

Ideja je bila da prostor bude dovoljno velik, a opet dovoljno intiman za druženja i opuštanje od ranog jutra do kasnih večernjih sati. Da bude jednako ugodan gospodi u odijelima, ali i studentima, turistima u prolazu… Baš kao i njegov “veliki” brat – restoran “O’brok”.

Naime, O’brok bar zapravo je “mlađi brat” restorana O’brok koji se nalazi u susjednoj paralelnoj ulici na adresi Langov trg 6. A zanimljivo je da ta dva ugostiteljska objekta povezuje zajedničko intimno dvorište s terasom, pogledom na Katedralu i rodnu kuću Augusta Šenoe koja će, vjerujem, biti pravi hit.

Tako blizu, a tako skriveno od gužve i prometa. No, što vas u O’brok baru očekuje?

– U svojoj ponudi nudimo veliki izbor doručaka, poput muffina s povrćem, sirom ili šunkom, domaćih kiflica, svježeg sira i vrhnja te toast sendviča s domaćom kuhanom šunkom, razne kolače i svježe cijeđene sokove. Doručkovati možete od 7 da 11 sati, kad se otvara restoran u kojem svaki dan, uz standardni jelovnik, možete kušati najbolje od domaće gastronomije – kažu u O’broku, naglašavajući kako je bar idealno mjesto za kavu nakon ručka ili pak aperitiv prije, ali i naravno, funkcionira i neovisno od restorana.