O’ već nam se sviđa O’brok

Sva hrana je domaća, izvorna, bez aditiva te tradicionalno pripremljena, s okusima koje su postizale naše bake, a interijer je onakav kakvog bi sigurno volio i sam August Šenoa

Imamo još jedno novo mjesto u gradu kojem se veselimo. Na adresi Langov trg 6, u samom središtu Zagreba, u rodnoj kući Augusta Šenoe smjestio se restoran O’brok.

Interijer je umjeren, decentan, pomalo skandinavski uređen, a njime dominira siva boja zidova, drvo, crni akcenti te fotografije starog Zagreba.

A hrana? Domaća, puna okusa, mirisa, bez boja, aditiva…

Sva hrana je domaća i izvorni domaći proizvod. Od mesa koje dolazi s OPG-a iz Like, crne slavonske svinje, pa sve do autohtonih domaćih sorti vina poput plavca malog ili dingača.

Chef restorana je Krunoslav Majcen, koji je svoje dvadesetogodišnje iskustvo stekao u brojnim etabliranim restoranima poput onoga u hotelu Esplanade, a uz mesne specijalitete kao specijalitet O’broka bit će ručno rađene štrukle.

Kako nam kažu u O’broku, ovdje se sve priprema tradicionalno, ručno, od domaćeg kruha preko raznih savijača i njoki, pa sve do rezanaca za juhu.

Osim toga, s ponosom ističu i izbor slastica koje su u potpunosti lišene aditiva. Izgledom ozbiljno konkuriraju onima u najpoznatijim slastičarnicama, dok su sastavom i okusom ravni onima starih baka.

Restoran O’brok uskoro će dobiti i svoju ekstenziju, otmjeni wine bar za opuštanje prije ili pak poslije obroka te terasu.