Ikea lansirala set za spontane partyje

Reflektori, zvučnici, pojačalo, rasvjeta… i pravi party može krenuti. Zavirite u limitiranu kolekciju kolektiva Teenage Engineering, ekipe s kojom sam imala čast zapartijati u Švedskoj

Kako je prije par godina u Almhultu u središtu Ikee završio tulum u hotelu? Dugo lamentiranje troje Hrvata, dva Talijana i jednog Indijca o dizajnu, arhitekturi, novim tendencijama, novim koječime prekida jedno manje društvo koje dolazi s laptopom i mjuzom.

Vrlo brzo saznajemo da je to ekipa iz Teenage Engineeringa, poznatog švedskog kolektiva koji kombinira znanja računarstva, programiranja, DJ-iranja i dizajna koja u sekundi lamentiranje o smislu i besmislu, pretvara u pravi party…

Ne moram vam pričati da je večer završila da Šveđani, Talijani i Indijci tečno pjevaju Let 3 i Mišu Kovača. Samo jedno ću reći u svoju obranu – it wasn’t me, nasreću.

A zašto vam ovo pričam? Zato što je ta ekipa iz Teenage Engineeringa upravo lansirala svoju kolekciju FREKVENS za Ikeu i to baš za spontane partyje.

Dobra mjuza, razglas, reflektori, hrana, cuga – i to je sve što ti treba za dobar party – objašnjavali su nam “dečki” iz  Teenage Engineeringa, kolektiva koji je sa svojim izumima nišne, a low cost tehnologije stekao veliku popularnost među mlađom populacijom.

Njihovi izumi su jednostavni, zabavni, bez suvišnih dijelova i skupe elektonike, krajnje jednostavnog, bauhausastog dizajna, a takva je i kolekcija Frekvens koju su napravili za Ikeu.

Okosnicu kolekcije Frekvens čine prijenosni zvučnici koji se lako mogu ukomponirati u sound system, a popraćeni su LED rasvjetom i reflektorima te ostalim potrepštinama za tulume, poput vodootpornih jastučnica, vodootpornog party odijela ili modularnog posuđa za posluživanje hrane.

Frekvens, ujedno, označava i početak novog putovanja za Ikeu, a kolekcija je već
dobila nagradu Red Dot za dizajn proizvoda.

Ova će kolekcija biti dostupna u robnoj kući i online od početka veljače. Cijene proizvoda kreću se od 29,90 kuna za jastučnice, 69,90 kuna za predmete kao što su set od četiri šalice pa do 429 kuna za zvučnike ili 999 kuna za subwoofer.