First minute za božićne dekoracije

Definitivno spadam u skupinu koja se jako veseli Božiću i činjenici da su svi dućani već u božićnim kolekcijama. Što se “fura” ove godine, pročešljala sam po trgovinama

True story od prije nekih 10-ak dana. Hodam pored Bella Forme i srce mi zatreperi – uređuju božićni izlog. Već sekundu nakon toga ulazim i biram kuglice, iako još na mnogima ne pišu cijene i još sve nije ni izloženo. U jednom trenutku ulazi jedna gospođa vidno iznervirana i kaže: “pa dobro, mogli ste barem pričekati da prođe Dan Svih Svetih.”

H&M HOME

Ok, znam, svi smo različiti i zato vam ne moram tajiti da meni nije prerano i da sam već bila u Lesnini, Emmezeti, Ikei… i već kupila ukrase, vrećice i papire za zamatanje, kuglice, dekoracije…

H&M HOME

Poučena brojnim iskustvima, najbolje stvari se uvijek prve prodaju. Što me najviše oduševilo? Ok, idemo iz početka…

Bella Forma ima predivnu kolekciju šumskih ukrasa, koji su ove godine moj osobni favorit – šišarke, žirevi, velika staklena zvona… sve u prirodnim tonovima.

H&M HOME

Druga stanica: Emmezeta – oduševljena sam s njihovom ponudom Orašara. Ako još niste nabavili Orašare onda je ovo prava prilika. Divne figure Orašara od 9 do 40 centimetara možete nabaviti po jako pristojnim cijenama, od 25 do 139 kuna.

Moj favorit ove godine su bijelo-zeleni borovi posuti snijegom koji izgledaju uistinu kao da je po njima padao snijeg. Ja bi ih doslovno ostavila prazne uz svoj crni zid i to bi bilo to – meni najdraži minimalizam…

H&M HOME

Kakav je Božić bez poklona? Već godinama papire i vrpce za zamatanje kupujem u Dobrom partneru. Još nisam stigla po svoju pošiljku, ali sam zato u Ikei već kupila kutije koje su apsolutno savršene za fine darove.

H&M HOME

Drvena okrugla kutija koja miriše po drvu – savršeno. Kao i kolekcija malih minijaturnih borića koji stoje 10-ak kuna.

H&M HOME

A što pokloniti? Ja volim klasike, nekako mislim da s njima ne možete pogriješiti. Vječni božićni klasik je nešto iz Villeroy & Boch kolekcije, a dobra vijest je da je na sniženju u Meblo Tradeu i djelomice u Lesnini.

No, ako vas zanima što je još in od božićnih dekoracija, evo mojih favorita…

EMMEZETA

H&M HOME

LESNINA

IKEA

MEBLO TRADE

JYSK