Demokratizacija umjetnosti. Art giclee printevi jako su u modi.

U zagrebački Selectedd concept store stigli su giclée posteri iz kolekcije kultnog Kinfolk magazina, Alium galerije i The Poster Cluba

Vjerojatno ste primjetili – posteri, plakati, slike i tapete na zidovima jako su in. Iskreno, to uopće ne čudi jer uistinu ne postoji lakši i bolji način kako da prostor dobije svoju atmosferu, upečatljivost, karakter…

THE POSTER CLUB / Art Wall by Mathilde Hecht-Hansen

No, ako ste ljubitelji skandinavskog dizajna, onda znate da su slike i posteri iz galerije Alium i The Poster Cluba tajni sastojak svakog trendovskog skandinavskog interijera. Dobra vijest je da ih od sada možete nabaviti i u Hrvatskoj, u dućanu Selectedd u Preradovićevoj 32 ulici u Zagrebu.

Riječ je, naime, o plakatima poznatih skandinavskih umjetnika tiskanim giclée grafičkom tehnikom na art papiru i s visokokvalitetnim tiskom. Dakle, giclée print je zapravo visokokvalitetna reprodukcija grafičkog djela na specijalno odabranom papiru koji maksimalno liči na papir originala, a boje tiska su vrlo kvalitetne, postojane i UV otporne što ih čini vrlo atraktivnim.

Neki umjetnici čak i potpisuju s olovkom svoje giclée printove, što im daje ekskluzivnost, no cijena im je i dalje puno povoljnija od grafika ili slika.

THE POSTER CLUB / Art Wall by Mathilde Hecht-Hansen

Pažljivo odabrana Selectedd ponuda umjetničkih printeva sastoji se od kolekcije kultnog Kinfolk magazina, produciranih za Alium galeriju, radova poznatih skandinavskih umjetnika, također ekskluzivno kreiranih za Alium galeriju te The Poster Club kolekcije.

THE POSTER CLUB / Art Wall by Mathilde Hecht-Hansen

The Kinfolk Print kolekcija okuplja umjetnike poput Luca Braqueta, francuskog fotografa glamuroznih modnih editorijala istoimenog magazina, fotografkinje Cecilie Jegsen te Simona Cavadinijia, švicarsko-talijanskog nagrađivanog fotografa inspiriranog motivima mrtve prirode. Danski dizajner Carsten Beck za Alium galeriju spojio je boje i oblike u umjetničkom printu naziva Facesing. Pažljivo odabrana kolekcija The Poster Cluba, između ostalog, sadrži radove dizajnerskog studija Garmi, Rubin i rad Brush Orchestra, poznatog njemačko-australskog umjetnika Johannesa Gepperta.

THE POSTER CLUB / Art Wall by Mathilde Hecht-Hansen

Ovo je tek početak ponude umjetničkih djela u zagrebačkoj concept trgovini, a uskoro će biti predstavljena i suradnja s pariškom galerijom The Craft.

THE POSTER CLUB / Art Wall by Mathilde Hecht-Hansen