Calligaris otvorio showroom u srcu Zagreba

Divna vijest. Poznati talijanski proizvođač namještaja u Frankopanskoj ulici otvorio je showroom od 140 kvadrata. Sneak peek

PIŠE: MORENA NEGOVETIĆ

Miriše na Calligaris. Na Italiju. Na eleganciju. Uopće vam ne moram kriti da sam veliki ljubitelj talijanskog dizajna te da mi jako nedostaju naši odlasci u Italiju i punjenje baterija kroz užitak u njihovoj estetici. I zato me jako razveselilo što je komadić Italije stigao u Zagreb. Naime, ovih je dana otvoren showroom Calligarisa, jednog od omiljenih talijanskih brendova namještaja u Hrvatskoj.

SANJA BISTRIČIĆ

Btw, između Calligarisa i Hrvatske postoji duga i stabilna ljubavna veza – to je brend koji je prije 30-ak godina među prvima stigao u Hrvatsku te koji u Gorskom kotaru ima jednu od svojih tvornica za preradu drva.

U strogom centru Zagreba, u Frankopanskoj 12, odmah uz Studij dizajna, u atraktivnom prostoru od 140 kvadrata ovih je dana Calligaris otvorio svoj prvi monobrend salon u Hrvatskoj.

SANJA BISTRIČIĆ

Ono što posebno veseli je što će u tom prostoru izlagati svoje novitete iz kolekcija te organizirati predavanja i edukacije za arhitekte, dizajnere interijera i studente.

– Divno je da smo prvi susjedi sa Studijem dizajna. To će biti divan poticaj za neku suradnju – kažu u Calligarisu, najavivši nam niz raznih edukacija koje uskoro planiraju.

SANJA BISTRIČIĆ

– Želimo da naš showroom postane mjesto inspiracije, edukacije i susreta. Mjesto gdje osjetite Calligaris esenciju i inspirirate se s novim trendovima, materijalima, bojama, teksturama, detaljima… – kažu u Calligarisu pokazavši nam neke od noviteta.

SANJA BISTRIČIĆ

Bez teksta sam – pronašla sam D krevet. Elegantno široko uzglavlje sa suptilnim,  frajerskim detaljem – zip patentom po rubovima uzglavlja. Elegancija, estetika, funkcionalnost, statement…

SANJA BISTRIČIĆ

Oduševila me i nova kolekcija komoda i tv konzola te divnih radnih stolova koji se bez problema mogu uklopiti u svaki dnevni boravak. Radni stol kojeg ne moraš skrivati, nego dapače, ponosno ga pokazati u najatraktivnijem dijelu doma.

SANJA BISTRIČIĆ

A rasvjeta?

– Sva rasvjeta je od tvrtke Luceplan koja je odnedavno u grupaciji Calligaris, kao i namještaj tvrtke Connubia. I Luceplan rasvjetu i Connubiu možete razgledati u našem showroomu – objašnjavaju.

SANJA BISTRIČIĆ

Uživajte u slikama Sanje Bistričić.