Calligaris otvorio showroom u srcu Zagreba

Divna vijest. Poznati talijanski proizvođač namještaja u Frankopanskoj ulici otvorio je showroom od 140 kvadrata. Sneak peek

Miriše na Calligaris. Na Italiju. Na eleganciju. Uopće vam ne moram kriti da sam veliki ljubitelj talijanskog dizajna te da mi jako nedostaju naši odlasci u Italiju i punjenje baterija kroz užitak u njihovoj estetici. I zato me jako razveselilo što je komadić Italije stigao u Zagreb. Naime, ovih je dana otvoren showroom Calligarisa, jednog od omiljenih talijanskih brendova namještaja u Hrvatskoj.

SANJA BISTRIČIĆ

Btw, između Calligarisa i Hrvatske postoji duga i stabilna ljubavna veza – to je brend koji je prije 30-ak godina među prvima stigao u Hrvatsku te koji u Gorskom kotaru ima jednu od svojih tvornica za preradu drva.

U strogom centru Zagreba, u Frankopanskoj 12, odmah uz Studij dizajna, u atraktivnom prostoru od 140 kvadrata ovih je dana Calligaris otvorio svoj prvi monobrend salon u Hrvatskoj.

SANJA BISTRIČIĆ

Ono što posebno veseli je što će u tom prostoru izlagati svoje novitete iz kolekcija te organizirati predavanja i edukacije za arhitekte, dizajnere interijera i studente.

– Divno je da smo prvi susjedi sa Studijem dizajna. To će biti divan poticaj za neku suradnju – kažu u Calligarisu, najavivši nam niz raznih edukacija koje uskoro planiraju.

SANJA BISTRIČIĆ

– Želimo da naš showroom postane mjesto inspiracije, edukacije i susreta. Mjesto gdje osjetite Calligaris esenciju i inspirirate se s novim trendovima, materijalima, bojama, teksturama, detaljima… – kažu u Calligarisu pokazavši nam neke od noviteta.

SANJA BISTRIČIĆ

Bez teksta sam – pronašla sam D krevet. Elegantno široko uzglavlje sa suptilnim,  frajerskim detaljem – zip patentom po rubovima uzglavlja. Elegancija, estetika, funkcionalnost, statement…

SANJA BISTRIČIĆ

Oduševila me i nova kolekcija komoda i tv konzola te divnih radnih stolova koji se bez problema mogu uklopiti u svaki dnevni boravak. Radni stol kojeg ne moraš skrivati, nego dapače, ponosno ga pokazati u najatraktivnijem dijelu doma.

SANJA BISTRIČIĆ

A rasvjeta?

– Sva rasvjeta je od tvrtke Luceplan koja je odnedavno u grupaciji Calligaris, kao i namještaj tvrtke Connubia. I Luceplan rasvjetu i Connubiu možete razgledati u našem showroomu – objašnjavaju.

SANJA BISTRIČIĆ

Uživajte u slikama Sanje Bistričić.