Lusteri o kojima će se tek pričati

Luceplan je predstavio nekoliko noviteta u koje smo se zaljubili istog trena. Upoznajte Doi, Levante, Koine, Nui, Illan…

Luster Illan dizajnerice Zsuzsanne Horvath potpuno zasluženo osvojio je ove godine Red Dot u kategoriji Best of the Best Lighting Design. Tehnološki vrlo inovativan, ekološki, skulpturalan, emotivan, prepoznatljiv… Illan je osvojio svijet dizajna i još jednom dokazao da Luceplan jedan od trenutno najuzbudljivijih proizvođača rasvjete.

LUCEPLAN ILLAN

I upravo zbog toga s uzbuđenjem smo pratili novitete koje su nedavno predstavili u Milanu.

LUCEPLAN DOI

Srce nam je jače zatreperilo kada smo vidjeli Doi. Malu, naizgled vrlo običnu svjetiljku koja iza sebe skriva puno inovacija i mogućnosti. Naime, Doi je svjetiljka koja poprima različite moguće konfiguracije ovisno o modelima ovjesa, a stoji se od diska, cilindra i magnetnog njihala uz pomoć kojeg mijenjate nagib i orijentaciju snopa svjetlosti.

LUCEPLAN DOI

Doi je izuzetno zabavna u svojim transformacijama, a smislili su je talijanski dizajneri Marco Paolelli i Sandro Meneghello, trenutno “it” milanski dizajneri. Doi je za sada dostupna samo u preorderu, a očekuje se da bi mogla stići u dućane za mjesec dana.

LUCEPLAN DOI

Jako ćemo voljeti i Levante, luster kojeg je dizajnirao još jedan poznati talijanski dizajner Marco Spatti. Levante je inovativni luster koji pobuđuje osjećaj lakoće, a napravljen je od izdržljivih recikliranih materijala koji se mogu prati. Iako izgleda vrlo jednostavno, njegova konstrukcija je vrlo kompleksna i sastoji se od magneta koji su pričvršćeni na središnju jezgru.

LUCEPLAN LEVANTE

Dostupan je u promjeru od 1 metar i 60 cm, a spreman je postati nova ikona dizajna koji u sebi skriva priču o inovativnosti, održivosti, kvaliteti, dizajnu i emotivnosti.

Rasvjeta koja pobuđuje emocije – to želimo, a takva je i mala stolna lampa Nui.

LUCEPLAN NUI TABLE LAMP

Evo još nekih divnih Luceplanovih komada koji su nam već neko vrijeme na wish listi…

MESH
MESH
TRYPTA
STOCHASTIC
KOINE
CaSSETTE
NUI OUTDOOR