Last call za natječaj za kupaonicu budućnosti

Ove godine Roca slavi stoti rođendan i baš zbog toga nagrade za nadolazeći “jumpthegap” natječaj prilično su velike i nagradni fond za kupaonicu budućnosti je 26.000 eura. No, o čemu je točno riječ?

Roca, poznati španjolski proizvođač kupaonske opreme, svake dvije godine organizira natječaj “jumpthegap” za mlade arhitekte i dizajnere do 35 godina uvijek s istim zadatkom – koncept dizajn za kupaonicu budućnosti. Ovogodišnji žiri izuzetno je zanimljiv i jak, a predvodi ga Patrick Schumacher, direktor Zaha Hadid Architects. U njemu su i talijanska arhitektica Benedetta Tagliabue, Ma Yansong iz MAD Architectsa te brojni drugi utjecajni ljudi iz svijeta dizajna i arhitekture.

Točno je 13 dana do roka za prijavu za sudjelovanje na natječaju, a ovih dana po prvi put je u Zagrebu održan “jumpthegap talk”, odnosno okrugli stol s temom ‘Kupaonice budućnosti’ na kojem se raspravljalo o inovacijama u dizajnu.

U šest prethodnih izdanja prijavilo se 14.600 sudionika iz 112 zemalja. Nikad nije pobijedio ni jedan Hrvat. Ajmo to promijeniti. Natječaj je otvoren, držim fige.