Malo drugačiji, “dizajnerski” roštilji.

Ako vam je važniji ugođaj od savršeno ispečenog odreska, onda će vas oduševiti ovi roštilji i vanjski kamini

Oko svake stvari na svijetu postoji pasioniranost, znanje, teorija, praksa, razlozi… Tako je i kod roštilja. Poznajem puno ljudi koji stvarima pristupaju vrlo ozbiljno i studiozno, bez obzira da li roštiljali kod kuće ili se bavili svojim poslom.

Odabir roštilja uopće nije jednostavan i lak izbor. Postoje ogromne razlike u roštiljima, vrstama, veličinama… o svemu tome ovisi koliko ćemo truda morati uložiti do savršenog obroka.

No, ako u roštilju želite uživati samo par puta godišnje, a istovremeno ne želite da vam terasu, balkon ili vrt zakrči nešto što želite skrivati, onda je naša preporuka da razmislite o roštiljima koji istovremeno izgledaju jako lijepo.

Predvodnik u tome je danska tvrtka Eva Solo koji ima veliki izbor divnih roštilja i kamina na drva.

Moj favorit među njihovim kaminima i roštiljima je Fireglobe Fire pit, roštilj na kojem možete na brzinu ispeći kukuruz, kestene, marshmallow ili tako neku sitnicu.

Imam ga doma i divan je, no moram napomenuti da za malo ozbiljniju pripremu jela treba odabrati ipak malo “klasičniji” roštilj.

Ako tražite nešto klasičnije, a opet divno, pogledajte Eva Solo roštilje od kortena. Firespot grill i Firebox garden moji su favoriti obiteljskog danskog brenda sa stogodišnjom tradicijom.