Zašto se radujem studenom? Radionica kod Borisa Ružića.

O’snova ovaj mjesec napokon odlazi u Istru – u selo Radetiće kod velikog kreativca i vizionara Borisa Ružića. Otkrijte što je Hedonistria i zašto joj se toliko veselim

Boris Ružić je najkreativnija osoba koju sam upoznala. Sve što radi, radi s nevjerojatnom lakoćom. U trenu smisli kako bi trebao izgledati neki prostor, event, nečije vjenčanje, kako bi trebala izgledati kuća za odmor, set za snimanje, kako nečiji vjenčani buket, kako bi trebalo izgledati neko jelo…

Koridor 27

Jako puno puta u životu sam bila u njegovoj blizini i vidjela trenutak kada mu se zacakle oči i krene kreacija.

Koridor 27

Na posljednjem snimanju u njegovoj kući u Radetićima koju smo snimali za magazin Gloria Dom (btw magazin je na kioscima i moja topla preporuka je da ga potražite i pronađete 132 stranice čistog uživanja u interijerima) svjedočila sam u dva dana – vjerovali ili ne 20-ak takvih spontanih trenutaka čiste kreacije.

Trenutak koji me posebno osvojio je bio neočekivan. Glorijin sjajan fotograf Vedran Peteh je nakon dva dana neprekidnog snimanja i stiliziranja i tisuću snimljenih slika napokon spremio fotografsku opremu i bili smo spremni za polazak kući.

U jednom trenu smračilo se i odjednom se sručila kiša, a Boris, sav sretan “skače” po kući i kaže: “baš super, sad ćete pričekati da se kiša smiri, a ja ću na brzinu napraviti nešto da prigricnemo”.

Na brzinu vadi meso, radi pljeskavice i postavlja stol. Lanene salvete dekorira s grisinom i netom otpalim lišćem iz vrta, a pljeskavicu umata u pak papir i dekorira ju s lišćem te jednom brzinskom, neplaniranom, jednostavnom jelu, daje jednu potpuno novu dimenziju.

To je pravi kreativac. Punokrvni. Onaj koji ne treba pripreme, dugotrajne brainstorminge, nego netko tko sve radi spontano, iz glave, u trenu…

Obožavam njegov rad. I potpuno je fascinantno da netko s takvom lakoćom kreira…

Boris, a da mi napravimo jednu zajedničku O’snova radionicu kod tebe u Radetićima i da razmaziš ljude ovako kao nas?

Može. U trenu pristaje i odmah sve dogovaramo.

U petak 23. studenog poslije posla je okupljanje, večera, druženje i spavanjac u jednoj od njegovih vila za odmor.

Koridor 27

Ujutro krećemo rano od kuharske radionice, radionice stiliziranja hrane i pripreme stola do inspiracijske šetnje po mjestima odakle Boris crpi inspiraciju, pa sve do radionice božićnog ukrašavanja.

Koridor 27

Osim Borisa za nas će se pobrinuti jedna inspirativna istarska maslinarka koja će nas provesti kroz edukaciju i svijet maslinovih ulja, a malu školicu istarskih vina s degustacijama napravit će nam jedan inspirativan istarski vinar.

Imena su još iznenađenje, kao i još puno stvari koje smo vam pripremili. Reći ću samo da će druženje trajati do nedjelje oko podneva i da će vam osmijeh na licu trajati još mjesecima nakon toga.

Prijave kreću danas, a sve detalje o Borisu i ovoj O’snovinoj experience radionici, pročitajte na web stranici od osnove www.osnova.hr.

Vidimo se u Istri. O’hedonistria.

A sad malo spontanih fotografija snimljenih u Radetićima mobitelom, koje nikada nisu bile namijenjene za objavu…