Street art seli u Terme Tuhelj

Predstavljamo još jedan street art projekt – murali u Termama Tuhelj, zajednički projekt Slavena Kosanovića Lunara i Farida Ruede, najpoznatijeg meksičkog steet art umjetnika

Oslikavanje i oživljavanje zidova uvijek je tema koja pobuđuje interes, fotografiranje, poziranje, selfiranje… I zato uopće ne čudi da street art instalacije i grafiti sve češće sele u komercijalne projekte.

Jedan od takvih najnovijih primjera je street art projekt ART&Spa u Termama Tuhelj u kojem su hrvatski umjetnik Slaven Kosanović Lunar i Farid Rueda, najpoznatiji meksički steet art umjetnik, zajedeno napravili dva ogromana međusobno spojena murala.

– Kada se susretnu dva čovjeka svaki sa specifičnim stilom iznimno je važno da se uklope, dišu u istom ritmu, da se nadopunjuju, nadograđuju i improviziraju na licu mjesta kako bi se složile sve komponente koje stvaraju snažnu cjelinu, bogatu koloritom i izričajem. S Faridom Ruedom sam već radio na nekoliko slika i učinilo se zgodnim da mi se pridruži u Termama Tuhelj. Farid je poznat po slikanju lika žene, simbolu Majke prirode koja emitira dobre emocije i ima naglašene elemente poput kose ili repa jedne od mojih specifičnih mačaka. Između ta dva dominantna elementa simbolički su prikazani pozitivni utjecaji prirode koji mogu izgledati kao perje, lišće, kapljice, riblje kosti, oblaci… – istaknuo je Lunar.

Pogledajte fotogaleriju njihovog zajedničkog murala, a ako volite street art onda bi vam se mogli svidjeti i ovi projekti koje smo nedavno objavili.