Oni kažu da je sloboda luksuz. Idemo na kampiranje

Big Berry nesvakidašnji je projekt na Kupi, blizu slovenske Metlike koji spaja prirodu, arhitekturu, dizajn, umjetnost… Upravo je u tijeku art projekt u kojem umjetnici iz regije oslikavaju mobilne kućice

Jeste li ikada bili na kampiranju? Ja jesam, u mladosti, na Fratarskom otoku u blizini Pule. Doslovno tuširanje s hladnom vodom, spavanje u minijaturnom šatoru na prostirci za more i najbolje ljeto mog života.

Big Berry

Danas sam prekomotna. Mnogi od nas su… I zato me uopće ne čudi da je glamping jako u modi kao i njegova još komotnija varijanta, spavanje u mobilnim kućicama u netaknutoj prirodi.

Big Berry

Jedan od takvih projekata je i Big Berry resort u Sloveniji koji je ponudio malo drugačije kućice za odmor. Riječ je , naime, o “dizajnerskim” mobilnim kućicama koje je projektirao talijanski dizajner i arhitekt Alessandro Rado, a koncepcijski smislio Boštjan Hostej.

Big Berry

Ovaj projekt pomalo je drugačiji jer je smišljen kao resort koji spaja umjetnost, produkt dizajn, arhitekturu i netaknutu prirodu. Upravo ovih dana započela je njihova prva umjetnička kolonija u kojoj će 7 street artista iz Hrvatske, Slovenije i Španjolske tijekom travnja oslikati 10 murala na kućicama u Big Berry resortu.

Big Berry

Nina Urh (Slovenija), Jadranka Lacković, ojoMAGico (Hrvatska), Sanja Stojković, Tifanirubi (Hrvatska), Ines Milčić, pekmezmed (Hrvatska), Ninja Tiger (Hrvatska) i Rina Barbarić (Hrvatska) i Cristina Ramirez (Španjolska) cure su koje će oslikati murale.

Izrađeni murali ostaju dio Big Berry resorta na rijeci Kupi u Sloveniji do kraja turističke sezone, nakon čega će postati dijelom drugih Big Berry destinacija diljem Europe.

Big Berry

Murale će biti moguće vidjeti i u sklopu putujuće izložbe, ali ipak mislim da će najljepše biti to razgledati uživo.

Big Berry

Btw resort uistinu izgleda interesantno i penje se na mojoj wish-listi za godišnji odmor, pogotovo kada vidim kupaonicu…

Big Berry

Uživajte u fotogaleriji…