Ovaj tjedan je Zagreb Design Week. Evo zašto ga posjetiti…

Stara zapuštena zgrada između Tehničkog muzeja i pruge, pretvorena je u 3000 kvadrata izložbenog prostora. Uživajte u ogromnog fotogaleriji i preporukama za obilazak…

Znam, mnogi će reći – ima premalo izlagača, premalo ozbiljnih tvrtki koje proizvode namještaj. I da, istina je, ako na Design Week Festival idete s idejom da ćete ondje pronaći velik komercijalni izbor stvari za dom, ostat ćete pomalo razočarani.

Karla Jurić & Matej Jurčević

No, ako idete rasterećeni, u potrazi za veseljem, smijehom, zabavom, divnim novim talentima, nišnim modnim i dizajnerskim brendovima te fotogeničnim instalacijama – onda ćete biti oduševljeni.

Karla Jurić & Matej Jurčević

Ovogodišnje peto izdanje Design Weeka Zagreb potpuno oduševljava s instalacijama i radovima mladih dizajnera koji su u potrazi za proizvođačima.

Karla Jurić & Matej Jurčević

Luka Palestrina Mazić sa svojom kućicom za glamping, Ivona Martinčić iz Voona Woola sa svojim tapiserijama, Hana Ciliga Zadro s (napokon) divnim baby gymom, Vlatka Leskovar s lijepom i pametnom Cycle lampom, Karla Kocijan s fantastičnom ogledalo-lampom, Marija Ružić i njezini divni VAU predmeti, kao i divne nove Operlap lampe Kristine Lugonje i Filipa Havraneka… samo su neki od tih talentiranih mladih ljudi čiji radovi uistinu zadivljuju i obećavaju sjajnu budućnost hrvatskog dizajna.

Karla Jurić & Matej Jurčević

Divno je uživo i vidjeti radove Ancona Grupe, Regular Companyja, Artisana, Out-of-Boxa, Gazzde, MS Wooda… pa i nedavno nagrađeni TinkThings Dorje Benussi koji je osvojio drugu nagradu na Salone Satelliteu u Milanu.

Karla Jurić & Matej Jurčević

Razloga za posjet ima zaista puno, a vjerujem mnogima među najdražim su instalacije Banana Republic i Short on Time koje uistinu oduševljavaju i mame na fotografiranje…

Karla Jurić & Matej Jurčević

Evo još malo fotkica Karle Jurić i Mateja Jurčevića…

Design Week Zagreb traje do 20. svibnja. Vidimo se.