Kuća koju mogu uvijek iznova gledati

Ovo je meni jedna od ljepših kuća na Jadranu. Hrabra, moderna, funkcionalna, a opet udobna i vesela… Vila koju potpisuju Ante Nikša Bilić, Sunčica Mastelić Ivić i Hrvojka Kalogjera, a unutarnje uređenje vlasnica

Mnogi me zezaju da favoriziram Istru i da stalno pišem i maštam o kućama za odmor u Istri. Istina, Istru volim jako i njezine divno obnovljene stare kamene kuće, ali unatoč tome jedna od meni najljepših kuća za odmor nalazi se u Marušićima pokraj Omiša.

Ovo je kuća koja se projektirala i promišljala jako dugo. Gotovo cijelo desetljeće, a projektirao ju je arhitekt Ante Nikša Bilić zajedno sa arhitekticama Sunčicom Mastelić Ivić i Hrvojkom Kalogjerom.

Kuća je zamišljena kao moderna kuća za odmor koja na najbolji mogući način koristi podneblje na kojem se nalazi…

Pogled na more, hlad borove šume, ljetnu siestu kada želimo satima sjediti u hladu, osvježavati se u bazenu, a opet zimi se skriti od bure…

Kako sve to funkcionalno i mikrolokacijski uklopiti te usput riješiti hrpu drugih funkcija, zahtjeva, detalja, bio je zadatak s kojim su se nosili arhitekti, dok je vlasnica, godinama maštala i sanjala kako će urediti svoju kuću.

Rezultat je fenomenalan. Velike čestitke svima… posebice vlasnici. Ukus oko tekstura, materijala, boja, ugođaja… nam se potpuno podudara.

A sada uživajte u ovim divnim slikama, pogotovo ako još ove godine niste otišli na godišnji…

Uživajte u fotogaleriji jedne od najljepših vili na Jadranu. Villa Lastavica u 60 slika.

Btw jeste li na nekoj od slika uočili gnijezdo lastavica? Sad znate zašto je dobila tako lijepo ime.