Start up projekt kojeg volimo. Cure bravo

One su Rebeka i Jelena i zajedno su napravile pametne i lijepe prostirke Melon & Lime koje se spajaju s aplikacijom Me Time. Aplikacija je upravo u App storeu, evo kako sve funkcionira

Ona se zove Rebeka i ona vjeruje da postoje mali okidači, odnosno stvari koje nas mogu usmjeriti na put koji će nam potpuno promijeniti život – i to na bolje. Vjeruje u iskrenost i smatra da je hrabrost imperativ za uspjeh… A uspjeh je relativna stvar. Nekome milijuni, nekom drugom sreća, ljubav, zen…

S njom je Jelena i ona također vjeruje u iskrenost i poštenje te da je kreativnost najjača univerzalna moć. Vjeruje da sreća dolazi iznutra, da je život avantura i njezin moto je jedno pravilo koje jako volim – smijehom protiv straha.

One su dvije frendice, dizajnerice, umjetnice, poduzetnice koje su zajedno pokrenule Melon & Lime – divne joga prostirke koje obožavamo i o kojima sam vam nedavno pričala. No, Rebeka Vegelj i Jelena Šangarelo dolaze iz start-up okruženja u kojem samo pravi spoj kreativnosti i tehnologije osigurava tržišni uspjeh i izazov.

Zato su cure ovih dana i pokrenule i vlastitu joga lifestyle aplikaciju Me Time s čime su prostirke postale i pametne i jedinstven takav proizvod na našem, a možda i svjetskom tržištu.

Naime, aplikacija se uz pomoć NFC čipa povezuje s prostirkom i korisniku otključava čitav sadržaj aplikacije. Video i audio zapisi, pomno su odabrani od strane profesionalaca, a namijenjeni su za vježbače joge početnike. Osim raznih programa vježbanja aplikacija nudi i “satove” opuštanja i meditacije i sve to divno dizajnirano da privuče i ljude poput mene, dakle one koji zapravo ne vole vježbati, ali obožavaju lijepe stvari.

– Mi znamo da je osjećati se dobro na vrhu svačije liste prioriteta. Znamo i da se povezivanje tijela i uma u svrhu postizanja svjesne prisutnosti može lako postići redovitom vježbom joge. Međutim, također smo svjesni činjenice da nam današnja svakodnevica rijetko dozvoljava vrijeme koje nam je potrebno kako bismo radili na sebi. Kada nam je prvi puta sinula ideja za Melon & Lime, jednostavno smo željeli stvoriti prekrasne joga prostirke koje bi motivirale ljude da se protežu i vježbaju. No, ubrzo nakon toga, shvatili smo kako možemo ― i trebamo ― učiniti više. Želimo da naše prostirke postanu udobni temelji za vaše vježbanje, ali i da inspiriraju. Upravo zato smo odlučili učiniti naše prostirke pametnima povezujući ih s aplikacijom. Tako ćete sve što trebate uvijek imati ravno ispred sebe ― prostirku i pregršt cool video vodiča koji će vas inspirirati i motivirati – kažu cure.

I kako prostirka funkcionira?

– Prvo preuzmite aplikaciju Me Time with Melon & Lime na Google Playu ili App Storeu. Na Android uređaju provjerite da li je NFC veza uključena, onda otvorite aplikaciju, pričekajte da se pojavi skočni prozor “Scan NFC”. Zatim prislonite svoj uređaj na NFC oznaku na vašoj joga prostirki. Odaberite svoju omiljenu vježbu. I to je to. Vježbajte i uživajte – kažu cure.

Pametne prostirke dolaze u dvije nijanse dinja ružičastoj (Happy mat) koja donosi radost te limeta zelenoj (Calm mat) koja opušta. Prostirka je sačinjena od isključivo ekološki prihvatljivog termoplastičnoga elastomera (TPE) koji ima 100-postotnu mogućnost recikliranja, sve u svrhu razvijanja tzv. return and recycle (povrat i reciklaža) programa za dotrajale prostirke. Prostirka također dolazi s vezicom za nošenje kako biste lakše prenosili Vašu prostirku na joga tečaj, u park, na plažu i nazad.

Evo i linka na njihov web.