Butici u kojima bi voljeli kupovati

Ogroman pomak vidi se u uređenju kafića i restorana. Možda je napokon došlo vrijeme i da nam butici i trgovine izgledaju malo bolje? Evo inspiracija i ideja za uređenje trgovina s odjećom i obućom

Jedna stvar me jako veseli u posljednje vrijeme – a to je da smo kolektivno počeli puno više pridavati pažnju dizajnu i uređenju interijera.

Sve ljepši i atraktivniji su nam kafići, restorani, hoteli, apartmani… sve što ima veze s ugodom gosta i potrošnjom. Naime, računica je jasna. Ako malo više uložiš u interijer, udobne stolce, fotogenične kutke – puno je vjerojatnije da ćeš privući goste. Goste koji će ondje uživati, ali i dijeliti to svoje divno iskustvo na društvenim mrežama.

Je li napokon vrijeme i da nam trgovine i butici počnu izgledati ljepše i atraktivnije, da nisu samo obična mjesta sa štenderima, policama i paravanima? Evo nekoliko inspiracija od Vodotehnike i njezinih partnera Sant’Agostino, Supergres, Piemme i Flaviker.

1Ugodnost i prozračnost

Prema istraživanjima 82 posto kupaca odluku o kupnji donosi u dućanu, a ponekad neke sitnice poput dobre rasvjete, svjetla, ugodnosti prostora, donesu presudnu ulogu. Evo jedan butik u kojem bih rado boravila, bez obzira što se nalazilo na policama.