Što je sve Ana kupila? Ili insajderski vodič za Špancirfest

Mislite ovaj vikend posjetiti Varaždin i volite lijepe, kreativne dizajnerske stvari? Novinarka, urednica i modna blogerica te za ovu priču vrlo važno Varaždinka Ana Bacinger dala nam je insajderske preporuke i pokazala što je sve kupila

Volim nasmijane, drage, svestrane ljude… a jedna od takvih je i Ana Bacinger, urednica i osnivačica modnog bloga Little fashion paradise te novinarka i suradnica na brojnim projektima koji uključuju modu, stiliziranje, kreativnost…

Ana je već bila gošća na D blogu, a sada sam ju malo zagnjavila da nam da insajderske preporuke i to kao Varaždinka i jedna od organizatora Špancirfesta. Naime, Ana je jedna od organizatorica sajma Kreativnice na Špancirfestu, svojevrsnom marketu na kojem možete kupiti divne kreativne stvari. Evo što kaže i preporučuje…

Ana Bacinger Kreativnica

Boba: Ana ove godine si organizirala Kreativnicu na Špancirfestu? Kako to?

Ana: Kreativnica ove godine zapravo slavi već treći rođendan, a osmislile smo je prijateljica Maja Patafta i ja, u suradnji s TZ Varaždin. Od početka zajedno radimo na ovom projektu, polako ga razvijamo i ponosno možemo reći kako je ovo najbolje izdanje Kreativnice.

Ana Bacinger Kreativnica

Boba: I kako je biti organizator, a ne samo posjetitelj?

Ana: Ludo i nezaboravno! :) Lijepo je biti dio organizacije ovako velikog i veselog festivala koji već 20 godina uveseljava špancirere koji dolaze iz cijele Hrvatske, ali i ostatka svijeta. Ovih deset dana doslovno živimo u Uskoj, družimo se s kreativcima i uživamo.

Ana Bacinger Kreativnica

Boba: Kako ste odabrali izlagače? Jesu li postojali neki kriteriji ili…?

Ana: Svake godine početkom ljeta izbacujemo javni najtečaj na koji se mogu prijaviti svi kreativci i žiriranjem odlučujemo koji od njih svojom estetikom, pričom i samim proizvodima najbolje odgovaraju stilu naše šarmantne ulice. Ove godine imali smo puno prijava, a nadam se da će iduća godina biti još i bolja! Trenutno vas u ulici čeka dvadesetak hrvatskih brendova (i jedan slovenski).

Ana Bacinger Kreativnica

Boba: Da si posjetitelj, što bi ti bilo najinteresantnije?

Ana: Teško mi je izdvojiti jednu stvar jer smo zapravo jako ponosne na sve, no svakako bi šetačima skrenula pozornost na našu izložbu lustera. Osmišljeni su i rađeni specijalno za Kreativnicu kao dio lebdeće izložbe i nose potpise nekih od najpoznatijih hrvatskih ilustratora (Daria Čičmir, Duje Kodžoman, Hana, Monsieur Dorian, NJI3, Imelda Ramović, KLARXY, Kristina Volf, Lorena Matić, OKO, Vanda Čižmek, Tratinchica, KVAR, Suzane Bernat, Sara Bernat, Iva Šarić, Dominik Vuković, Marvin Makes You Happy, Ana Žaja Petrak, Bruna Babić, Tifanirubi, Mateja Kovač, Artu Ditu, Goran Radošević, Martina Granić, Petra Balekić, Jelena Oroz, Lucija Mrzljak i Jelena Brezovec).

Ana Bacinger Kreativnica

Boba: Što bi nam preporučila da svakako pogledamo? Ima li nešto malo što je skriveno, što treba više pažnje da se primijeti, a jako je zanimljivo?

Ana: U ulici je sve super locirano tako da vam ništa neće promaknuti, no pozvala bih vas da dođete u našu chill zonu u kojoj svaku večer od 18 do 22 imamo gostovanja poznatih DJ-eva.

Ana Bacinger Kreativnica

Boba: Jesi shoppingirala?

Ana: Naravno da jesam. :D

Ana Bacinger Kreativnica

Boba: Ajde nam pokaži malo i ispričaj koju rečenicu o svakom predmetu..

Slaba sam na retro namještaj i obožavam Smetnjak restaurirane fotelje. Da imam mjesta, vjerojatno bi ih kupila sve!

Ana Bacinger Kreativnica

Ovo posuđe brenda Tikvan napravljeno je od pravih tikvi i izgleda sjajno. Osim posuđa, u ponudi su i divne lampe koji se mogu odlično uklopiti u neki minimalistički interijer.

Ana Bacinger Kreativnica

Go Retro muški modni dodaci najveći su hit Kreativnice… Ove godine na licu mjesta na njih možete ugravirati inicijale ili neku simpa kratku poruku.

Ana Bacinger Kreativnica

Sjajni printevi, najudobniji pamuk i vrhunska izrada Levin Coco proizvoda osvojila me još ovog proljeća i jako sam sretna što su odlučili biti dio Kreativnice ove godine.

Ana Bacinger Kreativnica

Keramičke vješalice brenda Narteos moj su osobni favorit. Zasad sam kupila nosoroga i gorilu, no mislim da ću do kraja Špancirfesta uzeti i nilskog konja i tigra. :)

Ana Bacinger Kreativnica

Dilemma Posters je specijalno za Špancirfest napravila poster, torbu i razglednicu Varaždina. Mislim da je ovo najbolji suvenir s kojim se možete vratiti iz Varaždina.

Ana Bacinger Kreativnica

Ako tražite lijep nakit – bacite oko na ponudu brenda Glass Land.

Ana Bacinger Kreativnica

Čakovečka Ekoteka u ponudi ima reciklirane rokovnike i eko olovke! Obavezno svratite na njihov štand!

Ana Bacinger Kreativnica