Lijepa, elegantna i pametna. Upoznajte Melon & Lime

Htjele su napraviti nešto jako lijepo što svi žele imati kod kuće, a onda su shvatile da u današnje vrijeme ljepota nije dovoljna i napravile smart prostirku za vježbanje yoge. Evo priče…

Jedna živi u Zagrebu, druga u Ljubljani, zajednička im je ljubav prema dizajnu, yogi, zdravom životu, ali i novim tehnologijama… one su Jelena i Rebeka i upravo su lansirale svoju vrlo ambicioznu prostirku za vježbanje yoge.

– Prvo smo htjele napraviti divan predmet koji je sam po sebi toliko lijep, kvalitetan i fin da ga poželiš imati… Nešto poput onih divnih prostirki za vježbanje koje za Adidas radi Stella McCartney, a onda smo shvatile da ako želimo zaista napraviti razliku moramo ići korak dalje i smisliti nešto uistinu novo i pametno. I tako nekako je nastala ideja o Melon & Lime prostirkama koje u sebi imaju NFC čip – priča mi Jelena, inače grafička dizajnerica i partnerica u ovom projektu.

– Čip kažeš? Za što?

– Za vođeno vježbanje. Naime, želja nam je da svojim korisnicima omogućimo osim divne i kvalitetne prostirke za vježbanje i dodatnu vrijednost, odnosno inovativnu upotrebu ekskluzivnih wellness & mindfulness sadržaja koje ćemo kreirati na aplikaciji koju upravo završavamo – objašnjava Jelena, dodajući kako je ovo prva pametna joga podloga za vježbanje na hrvatskom, ali i inozemnom tržištu.

– I dalje ne razumijem. Kako to funkcionira?

– Svaka podloga za vježbanje u sebi ima NFC čip s kojim se pomoću smart telefona spajate na Melon & Lime aplikaciju na kojoj vas čeka mnoštvo sadržaja, od vježbi opuštanja, disanja, koncentracije, raznih yoga vježbi koje se prilagođavaju vašem stupnju vježbanja i željenim ciljevima. Želja nam je zapravo da motiviramo ljude na vježbanje u svom domu i onda kada nemaju vremena za odlazak na treninge, a opet da vježbaju pravilno, uz asistenciju učitelja joge. Korištenje ove aplikacije bilo bi u prvoj godini besplatno za sve kupce prostirke, a imamo i stotinu planova za daljnji razvoj – ispričala je Jelena, objasnivši kako je aplikacija u završnoj fazi te da se njezin početak rada planira u lipnju.

– Ovih dana započeli smo s pre-saleom. Odnosno za sada matove prodajemo kao divne joga prostirke u dvije varijante prekrasnih zen boja: dinja ružičastoj (happy) koja motivira na radost i limeta zelenoj (calm) koja opušta. Iako aplikacija još nije krenula s radom, sve prostirke već sada imaju ugrađen NFC čip. No, čak i ovako “ogoljene” jedne su od najljepših prostirki za vježbanje…

– Glavne karakteristike prostirke Melon & Lime su posebno razvijena duboka tekstura koja
omogućava bolje prianjanje te naglasak na dizajnu kao elementu motivacije. Taktilno i vizualno iskustvo tijekom vježbe ili opuštanja pojačava osjetila i sidri korisnika u sadašnji trenutak. Uz sve to, podloga je napravljena od potpuno sigurnog ekološkog materijala termoplastičnoga elastomera (TPE) koji se može 100% reciklirati pa se u budućnosti planira razviti i sustav za povrat i reciklažu dotrajalih prostirki – objašnjavaju cure, koje obje dolaze iz start up okruženja gdje je promišljen spoj kreative i tehnologije uvjet za tržišni uspjeh.

Ciljana tržišta su im Velika Britanija, Amerika, Skandinavija, ali ipak i naša regija… I mi volimo lijepe i pametne stvari zar ne?

Cijena 59 eura. Cure sretno.