Nunc s novim proizvodima proslavio godišnjicu

Volimo kada proizvod nosi natpis Made in Croatia. Pogledajte novitete Nunca čiji je art direktor Nikola Radeljković

Malo koji pravi ljubitelj dizajna kod kuće nema neki obožavani predmet s tagom Made in Croatia. Fotelja ili garnitura od Prostorije, Grupina lampa, Nuncova komoda, neki fora komad od Lidije Boševski, Lee Aviani, Svjetlane Despot, Ane Tevšić, Filipa Gordona Franka, a da ni ne spominjemo Numen, Mariju Ružić, Regular Company…

Obožavamo ih sve.

No, jedna osoba iskače iz tog popisa i na neki način “umješana” je u uspjeh svih tih dizajnera, tvornica, manufaktura i brendova – a to je Nikola Radeljković.

Nikola je dizajner, vizionar, mentor, art direktor, konzultant, kolega, prijatelj… gotovo svih na dizajnersko-produktaškoj sceni.

Svaki projekt u koji je bio umiješan polučio je uspjeh, stoga s veseljem pratimo rast Nunca – slavonskog brenda čiji je Radeljković art direktor – te promatramo kako polako stasa u višestruko nagrađivani hrvatski brend koji okuplja dizajnere iz cijele regije.

– 2021. godina sigurno neće biti upisana u povijest zlatnim slovima. Posljedice potresa i pandemije još će dugo utjecati na društvo i ekonomiju. Pokretanje novog branda u tim je uvjetima posebno riskantno i neizvjesno te jedino duboko uvjerenje da se radi ispravno, dugoročno održivo i društveno korisno može pogoniti kolektivni projekt ovih razmjera. Tim više treba cijeniti dizajnerske i proizvodne iskorake koji su pred nama – kaže Nikola Radeljković, te nastavlja:

– Proširivanjem spektra postojećih proizvoda te još i više razvojem inovativnih funkcionalnih sklopova i tehnološki kompleksnih novih proizvoda, ljudi okupljeni oko Nunca potvrdili su da je Slavonija potencijalno mjesto proizvodnje vrhunskih suvremenih, a istodobno autentičnih proizvoda visoke dodatne vrijednosti. A to definitivno jamči bolju perspektivu od proizvodnje i neselektivnog izvoza najbolje sirovine kao što je npr. slavonski hrast ali i ostale šume čijoj devastaciji nažalost svakodnevno svjedočimo, od Medvednice nadalje – kaže Nikola Radeljković, art direktor Nunca predstavivši novitete iz kolekcije za office i home office prostore.

– U sklopu uredske kolekcije možemo istaknuti Ala office stolove, uredsku stolicu Svib, uredsku fotelju Ruvo, (dizajnirao dizajner Vladimir Madunić) Ala table divider, koji su dizajnirali dizajneri iz Studija RU:T. specijalizirani za produkt dizajn s fokusom na praktična i održiva rješenja.

Među novim proizvodima i, već sada izuzetno uspješnim, je komoda Aman Taman, prikladna, kako za uređenje interijera u kojem živimo, tako i za home office ili za uredski interijer. Modularna komoda Aman Taman također je rad dizajnera iz Studija RU:T, a inovativna je po tome što se sastoji od dva modula, koji se mogu razvući, ovisno o tome koliki prostor je na raspolaganju. Baš kako je i samo značenje frazema “aman taman” – savršeno  prilagođen, tako je i komoda Aman Taman savršena za svaki prostor – kaže Nikola Radeljković, dodajući kako je komoda Aman Taman dobitnik nagrade EPDA (European Product Design Award) u kategoriji Home Interior Products te je dobitnik 3. nagrade na Zagreb Design Week Awardsu.

Uživajte u Nuncu i fotografijama Vanje Babića.