Kofer je otvorio svoj novi dom i najavljuje gin radionice

Lana, Marija i Irena spojile su svoju kreativnu snagu i stvorile divan novi dućan u centru Zagreba. Idemo u Kofer.

Autentičnost. Originalnost. Vizualna prepoznatljivost. Kvalitetni proizvodi. Poznavanje svoje publike… sve su to razlozi zašto volimo Kofer. I zato njihovo prioćenje puštamo u cijelosti uz metodu copy/paste. Uistinu su sami najbolje ispričali o svom novom dućanu u Mesničkoj 6.

“Dream big, rekli su nam, i to smo i učinili! kofer. je otvorio vrata na novoj adresi u centru Zagreba, u Mesničkoj ulici 6, a s promjenom lokacije stigli su i brojni noviteti! Prostor u Mesničkoj je puno veći, pa smo imali više polica za popuniti te se iz tog razloga sada u kofer. ponudi nalaze i hrvatska vina, pjenušci, šampanjci, čokolade domaćih proizvođača…

– Iako nam je naš prvi dućan u Gundulićevoj, koji je otvoren godinu dana nakon nastanka brenda 2017. godine, prirastao srcu, bilo je vrijeme za promjene. Taj maleni prostor više nije mogao podržati naše želje i ideje pa smo se ove jeseni posvetili pronalaženju nove lokacije. I našli smo je, i to svega nekoliko metara od one prvotne, kako bi nas kupci što lakše pronašli – izjavila je Irena Mićić, suvlasnica brenda.

Ideja je bilo puno, a sve ih je vjerno prenijela u novi prostor arhitektica Lana Trobentar Šimunić iz arhitektonskog ureda Lunixar.

– Svod od opeke bio je glavna odrednica prilikom kreiranja novog uređenja. Pod se bojom prilagođava boji opeke na svodu te se ‘uzdiže’ na zidove, namještaj i pult kako bi se dobio dojam stvarnog zalaženja u ‘kofer’ lijepih proizvoda – izjavila je arhitektica.

Osim prodajnog prostora kojim dominira glavni pult iza kojeg se nalaze začini u rinfuzi, u interijeru se nalazi i skriveni, “unseen” dio.

Velika novost krije se u keramičkim posudama iza pulta jer se u njima nalaze začini u rinfuzi nastali u suradnji s brendom Botanica. No, nije riječ samo o začinima i dehidriranom voću za koktele, već o punom širem spektru aroma, od začina za kolače te onih koji su namijenjeni svakodnevnoj uporabi u raznim kulinarskim kreacijama. Kupci će se prilikom kupnje moći i dodatno educirati o svakom pojedinom začinu i doznati s čime ga najbolje upariti, mogućnost kupnje točno željene gramaže velika je prednost.

– Uskoro ćemo otvoriti i drugi dio našeg prostora u kojem ćemo, u suradnji s iskusnim barmenima, održavati radionice i degustacije gina, vina i viskija – otkriva Marija Matković, suvlasnica brenda.

Police novog kofer. dućana krase i dalje premium ginovi, tonici, čajevi, svijeće od prirodnog voska i keramičke šalice te već spomenuti začini u svim veličinama pakiranja, pa i oni u rinfuzi.

Pronaći ćete i proizvode nastale u suradnji s mladim talentiranim umjetnicima i dizajnerima kao što su platnene torbice, ukrasne vrećice za boce i čestitke… No, najveći novitet je svakako selekcija vina hrvatskih vinarija – Kota, Bora, Apolitico, Voštinić Klasnić i Matković samo su neke od njih. Uz to smo pripremili i pjenušce, kao i čaše za vina, pjenušce i koktele.

Ljubiteljima vina svidjet će se i wine stopperi u životinjskim oblicima, za amaterske koktel majstore pripremili smo žlice za miješanje te jiggere, a sve potrebno za ukusno piće nalazi se i dalje iskombinirano u našim poklon kutijama. Kako i inače surađujemo s hrvatskim proizvođačima, logično je bilo i da kontaktiramo one koji se bave proizvodnjom čokolade poput Taman Chocolates i Vrsna, kako bi naša premium gift ponuda bila potpuna!”