Znamo gdje prespavati u Trstu. Seven Historical Suites

Fotograf Tomislav Marcijuš uvijek nam otkriva sjajna mjesta. Danas nas vodi u mini hotel sa sedam divnih apartmana – Seven Historical Suites

PIŠE I SNIMIO: TOMISLAV MARCIJUŠ

Ovogodišnje izdanje Fotografskih dana u Trstu, dovelo me i do ovog smještaja s kojim sam ujedno i surađivao kako bi napravio fotografije koje će hotel Seven Historical Suites koristiti za osobne potrebe.

Volio bi odmah podijeliti da je ovo jedan od najdražih smještaja u kojem sam bio jer čini spoj različitih stilova koji su pametno odabrani da kao takvi čine lijepu cjelinu.

Zgrada je neoklasicističkog stila iz 18. st., smještena u kvartu Borgo Teresiano iz 18. stoljeća, prekrasnom primjeru samouvjerenog habsburškog gradskog planiranja. Predivan haustor s velikih atraktivnim stubištem odličan je uvod na mjesto na kojem ćete provesti nekoliko dana.

Prilikom ulaska, dočekuje vas konsijerž koji vas dovodi do predvorja hotela koji je povezan s knjižnicom. Provodi vas kroz hotel i dijeli s vama sve detalje vezane za hotel i sredinu u kojoj se nalazite i nakon toga vas odvodi do vaše sobe. Ovo je idealno jer imate osjećaj kao da pričate s lokalnim prijateljem koji je upoznat sa svim detaljima grada. Dobro je spomenuti ako ste gurman ili ljubitelj vina kako bi dobili zbilja dobre smjernice i preporuke.

Luksuzni i privatni rezidencijalni hotel prepun je osobne kolekcije antikviteta i dizajna iz 20. stoljeća. Čini ga sedam soba i predsjednički apartman. Svi apartmani su individualne veličine i stilizirani.

Neki nude klasičan, nježni kič dok drugi teže luksuznom minimalizmu. „Presidential“ je zapravo cijeli stan, sa slikama muzejske kvalitete, modernističkim namještajem u crnoj koži, klasičnim komadima od tamnoplavog baršuna i zadivljujućim pogledom na tršćanske kupole crkvi.

Fini komadi i staklo poredani su na starim komodama koje su u funkciji i meni jedni od najdražih detalja.

Trst je ostavio na mene utisak kao pomalo tajanstveni i slatko melankolični grad i na takav način je prezentiran i sam hotel. Ostale prostorije hotela su bogate detaljima poput koralja različitih dimenzija i oblika. Također  zanimljiv detalj je sicilijanski luster iz 17 st. bogat kristalima i obojenim staklom.

Smještaj kao takav uspijeva istovremeno biti ugodan, elegantan s talijanskom vibrom.

Hotel kao lobi ima knjižnicu koja ima zavidnu kolekciju knjiga i magazina što je zbilja rijetko i možete dobiti dojam kao da ste u pravoj knjižnici.

Ovaj smještaj je idealan za svakoga, a posebno za one koji odluče spojiti rutu Zagreb – Ljubljana i nakon toga produžiti sat vremena do Trsta. Idealan je za parove, ali su i obitelji također dobro došle.

Uživajte u fotografijama hotela by Tomislav Marcijuš.