Božić koji slavi ženstvenost. Idemo u Bellabeat

Dekorirati ured, potpuno je drugačije nego božićno urediti dom. Dnevna doza biljaka i Sandra Bedran udružili su svoje snage, pokazali nam kako su uredili zagrebački Bellabeat te dali par korisnih savjeta kako uređivati urede

PIŠU: LEON BOŽIĆ I TOMISLAV ŠTRKALJ

Nakon lansiranja novog proizvoda, hrvatski brand Bellabeat doživljava novi val uspjeha, a kako bolje proslaviti kraj uspješne godine nego uz prekrasne božićne dekoracije? Evo kako – i najtvrdokorniji Grinchevi u uredu obukli su svoje ugly Christmas sweaters nakon što su dekoracije u uredu probudile u njima duh Božića.

Stil i dizajn dekoracija osmislili su kolektiv Dnevna doza biljaka u suradnji s dugogodišnjom partnericom Sandrom Bedran – dopustite da vam pokažemo kako smo Bellabeat pretvorili u malo božićno carstvo.

Iako se velik dio poslovanja odvija u SAD-u, nismo se odlučili za američki stil dekoriranja.

U odabiru stila te palete boja pomogle su nam vizualne smjernice branda. Kako Bellabeat koristi svoje uredske prostore za pripremu social media materijala, osigurali smo im dekoracije uklopljene u stilu njihove vizualne komunikacije.

Osim toga, dekoracija koju smo pripremili slavi ženstvenost, prirodu, eleganciju i ljepotu na razne načine, baš kao što to čini Bellabeat.

OKIĆENI BOROVI

Budući da se radi o korporativnoj zgradi gdje su temperature visoke, a zrak suh, nismo mogli koristiti žive jelke jer bi se iglice prebrzo osipale. Zato smo koristili niz različitih kvalitetnih, umjetnih i realističnih drvaca koje će se koristiti još mnogo blagdana.

Kitili smo ih koristeći sitne LED lampice i kuglice u raznim pastelnim tonovima, od boje kože, ružičaste i off-white do suptilne boje šampanjca i pistacije. Osim kuglica, koristili smo i prave češere, a podnožje drvaca ukrasili smo poklonima zamotanima u iste boje koje  se protežu kroz kuglice. Na drvcima se mogu pronaći i mali buketi pravih gipsofila i umjetnih božura te mašne i grane eukaliptusa.

U samom predvorju ureda odlučili smo se za snježni stil koristeći dva drvca na kojima smo koristili slične kuglice, ali nešto intenzivnijih boja. Osim kuglica i češera, na drvcima su se našla pakiranja novog Bellabeat proizvoda, pametne narukvice Ivy. Čekaonicu za klijente pretvorili smo u mjesto za kratki predah od posla u čarima Božića.

DEKORACIJA I ARANŽMANI

Naravno, Božić nije samo u okićenoj jelki već i u mnoštvu odgovarajućih detalja, od jastučnica sa suptilnim božićnim dekorom, mekih deka sve do adventskih vijenaca s mirisom cimeta te vijenaca za vrata s različitim prirodnim materijalima.

Svaka od prostorija unutar ureda na svoja je vrata dobila unikatni, custom made vijenac koji obuhvaća mirise i teksture koji dolaze s blagdanima. I tako čak osam puta.

Na samom ulazu u ured nalazi se golemi vijenac promjera većeg od 60 cm koji skladno obuhvaća sve materijale s manjih vijenaca.

Svijeće na adventskim vijencima i aranžmanima su umjetne. Srećom, pronašli smo realistične svijeće koje uistinu dočaravaju ugođaj Božića i paljenje svijeća. Adventske vijence pripremili smo na dva načina – klasičan i jednostavniji, pokazujući pritom tradiciju Božića, ali i mjesto za promjene.

TIPS & TRICKS

– ako imate velika umjetna drvca kompleksnijih grana, raširite ih kao da se grana „rascvjetala“ što će osigurati punoću kada drvo gledate izdaleka.

– ako vi ili vaš klijent imate proizvod kojim se ponosite, ne sramite se koristiti proizvod ili elemente proizvoda kao dekoraciju.

– umjetna drvca ukrasite u više slojeva – počnite od unutrašnjosti i kitite prema vanjskoj strani. Time ćete postići slojevitost u ukrasima i puniji izgled konačnog drvca.

– ne bojte se koristiti samo velike kuglice, koristite i male ili ih zamijenite s drukčijim materijalima (suho ili umjetno cvijeće, lampice, češere ili mašne)

– ako ćete pri ukrašavanju koristiti klasove ukrasnih trava (poput pampas trave), klasove poprskajte lakom za kosu kako biste spriječili osipanje.

– ukoliko ne želite koristiti isključivo prirodne materijale pri izradi vijenaca, umjetni vijenac nadogradite živim ili sušenim elementima (poput sušenih naranči, svježih grana eukaliptusa ili štapića cimeta) kako biste podigli cjelokupni izgled.

– kupite pištolj za vruće ljepilo – vaša kreativnost će vam zahvaliti!

Uživajte u fotogaleriji slika. Za otvaranje kliknite na sliku ispod.

Wordpress Gallery Plugin Free