Maja Danica opet rastura

Opet odlična vijest. Maja Danica Pečanić, najuglednija hrvatska food fotografkinja, nominirana je u čak 5 kategorija od ukupno 15 za najbolju food fotografiju na međunarodnom natječaju Pink Lady® Food Photographer of the Year. Riječ je naime o najuglednijoj svjetskoj nagradi za food fotografe na koju se godišnje prijavi preko 7000 fotografa i blogera iz cijelog svijeta.

Maji ovo nije prva nominacija. Dapače, prošle godine je s fotografijom koju vam pokazujem na početku ovog teksta osvojila nagradu Pink Lady u kategoriji Food for the Family. Maja se opet pakira u London, krajem mjeseca je proglašenje pobjednika, a za posebnu nagradu publike možete glasati i vi i to još samo danas.

Majine radove pronaći ćete u kategoriji “Food for Celebration”, “Marks & Spencer Food Adventures (Mediterranean)” i “Wine Photographer of the Year – Produce”, a nastale su za potrebe snimanja Hrvatske turističke zajednice i na gastro radionici “First We Eat” na kojem su prošle jeseni u Istri gostovale najpoznatije svjetske blogerice.

Majo, još sto puta čestitam. A inače moram se pohvaliti, Maja Danica moja je draga suradnica koja je snimila niz fotografija na dblogu, pa tako i ovu moju naslovnu u gornjem desnom kutu.

No, kad se već hvalim s fotografima, moram opet spomenuti i našeg Borka Vukosava i reći da se upravo vratio iz Engleske s fotografskog festivala u Derbyju, jednog od najcjenjenijih festivala fotografije na svijetu.

Ponosna sam ljudi na vas beskrajno!