Dnevnik mame u izolaciji 3 dio: atrakcije koje možete i online posjetiti

Naša D kolumnistica Anastasya Raditya Ležaić i autorica bloga o putovanjima „Little Footsteps in the Big World“, uvijek ima mnoštvo kreativnih ideja. Ovaj tjedan pozabavila se mjestima koje možete posjetiti online i provesti malo drugačiji rođendan.

PIŠE: ANASTASYA RADITYA – LEŽAIĆ

U srijedu je Belgijsko Vijeće za nacionalnu sigurnost odlučilo da će stroge mjere i ograničenje kretanja u Belgiji produžiti do barem 3. svibnja. Ovaj tjedan već je peti tjedan da smo u izolaciji, a našoj stariji kćeri je bio rođendanski tjedan. Napunila je 6 godina, i kao što sam već ranije pisala, za rođendan je zaželjela da idemo u Pairi Daiza, jedan dobro koncipirani zoološki vrt u Belgiji koji je vrlo hvaljen i u Europi.

UNSPLASH

Naravno, nismo ju mogli voditi tamo, ali zato smo šetali po raznim virtualnim zoološkim vrtovima u svijetu. Nekoliko zooloških vrta i akvarija podijelili su njihove kamere uživo (live cam) kako bi šira javnost mogla virtualno vidjeti životinje uživo i u stvarnom vremenu.

Naravno, ne morate čekati rođendan da probate virtualnu šetnju po poznatim parkovima. Složila sam popis destinacija koje možete probati u ovo doba izolacije.

UNSPLASH

Zoološki vrtovi, rezervati i akvariji
1. San Diego zoo u Kaliforniji, najposjećeniji zoo u SAD-u, pionir “open-air” koncepta zooloških vrtova
2. Centar za pande u prirodnom rezervatu Wolong Valley, dom tridesetak panda
3. Akvarij Monterey Bay u Kaliforniji, jedan od najboljih akvarija na svijetu
4. Utočiste koala Lone Pine u Australiji
5. Park slonova Tembe u divljem prirodnom rezervatu u Južnoafričkoj Republici

UNSPLASH

Muzeji, galerije i povijesna mjesta
1. Prirodoslovni muzej Smithsonian omogućava odličnu virtualnu šetnju
2. The British Museum, koji ima odličnu interaktivnu virtualnu šetnju
3. Muzej prekinutih veza u Los Angelesu i u Zagrebu, koji je osobno moj favorit
4. Buckinghamska palača, možete kliknuti na objekte za dodatne informacije
5. Taj Mahal u Indiji, proučite svaki dio klikom na točke

UNSPLASH

Osim virtualnih šetnji po parkovima i muzejima, obišli smo također cijeli svijet s društvenom igrom. Kako se sada puno više družimo zajedno doma, puno češće i zajedno igramo igre na ploči ili board game. Najdraži nam je trenutno Le tour de monde de Loup, koja je idealna za sve nas starije od 4 godine. Cilj je posjetiti razne destinacije na karti svijeta kako bi mogli poslati razglednice, a pobjednik je onaj koji je poslao sve razglednice koje je imao. Iskreno, nisam sigurna postoji li međunarodna ili engleska verzija ove igre, jer je naša na francuskom jeziku. Osim ove igre, zajedno se puno igramo i domino, UNO, i dobble.

E sad, ako ste već probali sve i nije Vam dosta šetnje po cijeloj planeti Zemlji, za kraj predlažem da idite na Mars! Možete se šetati po Marsu ovdje. :)