Zašto je otvaranje jednog dućana za dom tako važno?

Lesnina je u okolici Pule na čak 20.000 kvadrata otvorila svoj 9. centar u Hrvatskoj, prvi u Istri. Evo mojih shopping favorita za uređenje doma

Možda to već znate, porijeklom sam iz Pule. Iz nje sam otišla s 18 godina na faks u Zagreb. To je grad kojeg kao i Istru, uvijek gledam s ružičastim naočalama.

U nekom svom idiličnom svijetu, ondje bi se htjela i vratiti. A onda usred zime odem neplanirano u Pulu kod svojih roditelja…

Lesnina

U sedam navečer, nema nikog na ulicama, kafićima, restoranima. Odem do grada kupiti neku najbanalniju stvar i vraćam se praznih ruku. Ili dućani ne rade, ne drže, nemaju ili su eto baš prodali – gel za tuširanje, čestitku, plave salvete, laneni stolnjak, sive tanjure…

Lesnina

I zašto sve ovo pričam? Zato što se u Puli, odnosno njezinoj okolici, otvorila Lesnina. Prva tako suvremena u Hrvatskoj, s novim konceptom restorana i ogromnim asortimanom namještaja, kućnih potrepština i stvari za dom na čak 20.000 četvornih metara.

Lesnina

Zašto je to big deal? Neki će reći zbog investicije vrijedne 20 milijuna eura i 150 novih radnih mjesta. I možda će biti u pravu, ali meni kao povremenoj Puležanki se čini praktično što za svaku sitnicu više neću morati u Trst, Rijeku, Zagreb.

Napokon u Puli postoji jedno veliko mjesto gdje će se moći kupiti hranilica za bebe, dječja soba, kauč, stol, stolice, stvari za kupaonicu, kuhinja po mjeri, ali i dizajnerski beštek, neka trendi dekoracija. I najbolji dio od svega je što je sve to u različitim cjenovnim razredima i jako povoljno i jako skupo.

Lesnina

Možda baš zbog blizine jedne tako velike i raznovrsne “robne kuće” netko od vlasnika apartmana odluči ove sezone obnoviti ručnike, posteljinu, namještaj, dekoracije. Možda baš zbog toga nekom bude ljepši i ugodniji boravak u tom apartmanu i kući za odmor, a Istra i Hrvatska ostanu u boljem sjećanju.

Lesnina

Možda će netko zato dobiti ljepši vjenčani poklon. Možda ljepši poklon za godišnjicu braka, a možda će se netko razveseliti jer je kupio neku sitnicu za dom koja mu je uljepšala svakodnevicu.

Puno je riječi možda u ovom tekstu. Ali znam da bi vam se neke od ovih stvari mogle svidjeti. Evo mog personal besta iz Lesnine. Neću pisati cijene, ali mogu vam se raspitati.