Trendovi u svijetu interijera. Raskošno, slojevito, smjelo

Kare se preuredio i pokazao nove trendove za 2019. godinu u zagrebačkom King Crossu. Raskošno, glamurozno, zabavno…

Vjerojatno ste primijetili da su se interijeri počeli mijenjati. Dolaze neki novi trendovi – zlato, baršun, mramor… bogate teksture i konačno, rekli bi mnogi, boje.

Sanja Bistričić

Naime, nakon desetljeća industrijskog stila i skandinavskih čistih bijelo-sivih interijera, dogodio se pomak. Ne, više nije cool sjediti na školskim stolicama i industrijskim lampama, a čini se da je čak i samim Skandinavcima dosadila bjelina i sivilo te su i oni u svoje interijere počeli unositi ornamente, štukature, boje… Uz to uzori se sele negdje drugdje, u neke druge zemlje i tradicije. Britanija, Francuska, art deco…

Sanja Bistričić

U svijet interijera na velika vrata ponovno je stigao glamur. Art deco, art nouveau, interijeri pod utjecajem britanske slojevitosti i smjelosti kombiniranja različitih boja, struktura, tekstura, materijala… topli interijeri koji odišu luksuzom.

Sanja Bistričić

Jedan od prvih dućana u Zagrebu koji se u potpunosti prilagodio tim novim trendovima je Kare. Poznata njemačka tvrtka trendovskog namještaja koja desetljećima koketira s ekstravagancijom, scenografijom, dekadencijom…

Sanja Bistričić

Stižemo u Kare i kao da smo u nekom filmu.

Sanja Bistričić

Sve je u tapetama, raskošnim teksturama, plišu, zlatu, drvu… inspirirano putovanjima, egzotici, prošlim vremenima. Slojevitošću prošlosti i budućnosti, ali reinterpretirane na neki novi način.

Sanja Bistričić

– Mi pratimo svjetske trendove i u skladu s njima dvaput godišnje preuređujemo showroom prezentirajući nove proizvode, ali i trendove i stilove – priča mi Vedran, stilist iz Karea koji je ovih dana dovršio preuređenje salona koji izgleda poput filmskog seta, a ne dućan s namještajem.

Sanja Bistričić

Točno vidim kako bi se u ovom interijeru odlično osjećao i Tom Dixon…

Sanja Bistričić

A u ovom bi rado spavala neka od hollywoodskih diva…

Sanja Bistričić

Ovo bi se sigurno svidjelo nekom ljubitelju klasike koji želi neki pomak i nešto drugačije…

Sanja Bistričić

A ovo meni. Stol, stolice, tapeta… big like.

Sanja Bistričić

Da ne duljim, evo novih trendova i ambijenata iz Karea te divnih fotografija moje Sanje Bistričić.