Terapija lijepim i pozitivnim. Kreativni stanovi

Idemo maštati o nekim sretnijim vremenima i zaokupiti misli s lijepim stvarima i pozitivnim pričama. Danas vam pričamo 5 takvih priča

Znam da smo svi potreseni od svega što se u posljednje vrijeme događa. I ja sam baš jako potresena, neću to skrivati… No, isto tako znam da će potresenost proći ako pokušamo misliti na nešto drugo. Na neka lijepa mjesta, ljude, sretne dane… Doći će i oni. Nadajmo se što brže.

I zato pokrećemo terapiju s lijepim. Od danas objavljujemo samo lijepe stvari koje inspiriraju i opuštaju. Neka ovo bude naša zajednička terapija dok se svi malo ne primirimo…

Danas vam pokazujem 5 stanova s karakterom.

Neki će se možda i prisjetiti tih stanova koje smo već objavili na Dblogu te prisjetiti praktičnih ideja, inspiracija i savjeta… Neki će se možda prisjetiti i priča o njihovim inspirativnim vlasnicima… A ako trenutno nemate živaca za čitanje, onda uživajte u slikama. Kliknite na galeriju svakog stana i uživajte u top 10 slika. Ako se pak predomislite, kliknite na link s originalnim tekstom.

JORDANOVAC, ZAGREB

Kako živi mama arhitektica s tri sina tinejdžera u domu kojega je napravila praktički sama s vlastitim rukama i s vrlo ograničenim budžetom? Fantastično. Ovaj stan pravi je dokaz kako za uređenje stana nisu važni novci, nego dobre ideje i izvrstan arhitekt. Idemo u kuću arhitektice Koraljke Demel Zadro.

Wordpress Gallery Plugin Free

Link na originalni tekst je ovdje.

JORDANOVAC, ZAGREB (kat niže)

A sada se spuštamo na donji kat iste kuće, u stan Miljenke Demel, simultane prevoditeljice koja i sa 70+ radi, putuje, predaje na postiplomskom studiju, radi za Europski parlament… Ne znam da li više volimo ovakve ljude ili ovakve stanove.

Wordpress Gallery Plugin Free

Link na originalni tekst je ovdje.

PANTOVČAK, ZAGREB

Još jedan dokaz da se iz raznih nevolja izviruju najbolje ideje. Zavirite u dom još jedne velike obitelji i velike kreativke Mirne Bučević. Mirnin dom čisti je dokaz da se pametna low-cost rješenja najbolja i najatraktivnija.

Wordpress Gallery Plugin Free

Link na originalni tekst je ovdje.

CENTAR, SAMOBOR

Život treba graditi postepeno. Korak po korak, bolje rečeno sobu po sobu gradila je ova obitelj iz Samobora. Idemo u dom arhitektice Helene Noršić Patrčević.

Wordpress Gallery Plugin Free

Link na originalni tekst je ovdje.

MAKSIMIR, ZAGREB

A sada jedna priča o prijateljstvu i povjerenju. Idemo u kuću koju je arhitekt Tihomil Matković, predsjednik Društva arhitekata Zagreba, uređivao za Danijelu, svoju dugogodišnju prijateljicu iz školskih klupa.

Wordpress Gallery Plugin Free

Link na originalni tekst je ovdje.