Napokon. Bakin stan. Žena koja uistinu inspirira

Vodim vas u stan jedne inspirativne žene, bake šestero unuka, majke troje djece i simultane prevoditeljice koja radi i sa 70. Idemo u stan Miljenke Demel

Nedavno sam vam pokazala stan arhitektice Koraljke Demel Zadro i mnogi od vas su se baš kao i ja potpuno oduševili. Kada sam Koraljki rekla koliko me oduševljava njezin stan jer je netipičan stan jedne zagrebačke arhitektice, onda mi je Kora rekla – moraš vidjeti stan moje mame.

Borko Vukosav

I spustile smo se. Kat niže iz njezinog arhitektonskog ureda i dva kata niže od stana u kojem žive Koraljka i njezina tri sina.

Borko Vukosav

I evo ga. Ja sam malo bez teksta.

Borko Vukosav

Nakon par minuta jedva progovaram – Kora, ovo je divno. Koja je tvoja mama frajerica. Ja ne mogu vjerovat da je to stan nekoga tko ima 70 godina.

Borko Vukosav

– Je, moja mama je velika frajerica. Ona je inače simultani prevoditelj, predaje simultano prevođenje na postdiplomskom, radi u Europskom parlamentu kao prevodioc… A opet istovremeno stigne i biti baka šestero unučadi od 4 do 18 godina i naša D mama koja sve stigne, zna i može. Trenutno je u San Franciscu, kod moje sestre kod koje odlazi barem dva puta godišnje vidjeti kćer i svog unuka Alana – priča mi Kora i nastavlja…

Borko Vukosav

– Ali ona ti puno putuje. Recimo za za svoj 70. rođendan sama je sebi darovala put oko svijeta. Krenula je točno za rođendan i proputovala cijeli svijet… – priča mi Kora Demel Zadro.

Ajme… Opet sam ostala bez teksta. Presavršeno. Totalno mi to paše uz osobu koja živi u ovakvom stanu…

Borko Vukosav

Je, mama je svima nama velika inspiracija i sigurno je to razlog zašto smo brat i ja završili u umjetničkim krugovima.

Borko Vukosav

Naime, Korin brat je akademski kipar Borna Demel i da ako ste se pitali čije su ovo unikatne stolice, stolići, skulpture… odgovor je sasvim logičan.

Borko Vukosav

– Mi se zezamo da je mama bratov mecena. Ali uistinu, ona je u nas ugradila tu ljubav prema umjetnosti, ljepoti, unikatnosti… i možda najvažnije, da živimo neopterećeni i sretni, bez raznih kompleksa materijalne prirode – priča mi Koraljka.

Borko Vukosav

I uistinu, kada malo bolje pogledam, ovaj stan je točno to. Divne kreativne ideje i originalnost. I neka nestandardna rješenja koje bi mnogi odbacili…

Borko Vukosav

Bijeli OSB na podu umjesto parketa te kupaonica u centru stana bez vrata, samo su neka od njih…

Borko Vukosav

Evo, pogledajte galeriju i uživajte…