Tapete s hrvatskim potpisom. Priča o Josipi Maras

Josipa Maras se nakon porodiljnog vraća prepuna novih ideja, a upravo je predstavila svoj Studijo Tapete i kolekciju prvih 12 tapeta koje će prilagođavati vašim prostorima

A gle ove nepismene. Pa studio se piše bez “J”. Slušam te komentare na Ambienti gdje je dizajnerica Josipa Maras predstavila svoj novi brend Studijo Tapete i tiho se smijem. Istina, piše se, ali ne onaj od J kao Josipa. Naime, danas ću vam ispričati priču o Josipi Maras i njezinom divnom novom brendu custom-made zidnih tapeta.

Marija Laća

Josipa je smiješna. I užasno direktna. I puno prije nego što sam ju fizički upoznala smijala sam se njezinim plakatima “Tebi bi i kraj korneta dala”, “Da mi se udat da ne moram više hvatat bukete po svatovima”, “Wine not”…

I zapravo, ti plakati su ona – rozi i trendi, duhoviti, s jakim južnjačkim akcentom, i naravno iskreni do bola. Bez puno uljepšavanja, iako fizički jako lijepi…

Marija Laća

Naime, kada sam nedavno radila intervju s Tisjom Kljaković, ona mi je rekla jednu rečenicu koja točno pokazuje zašto su kao i Tisjine karikature, i plakati Josipe Maras te njezinih Marastracija, uspješni.

Marija Laća

Tisja je rekla: Ne smiješ ništa uljepšavati. Kad ti dođe misao, moraš ju točno takvu prenijeti. Ako se trudiš uljepšavati da bi ispao finiji, upropastit ćeš stvar. To je smisao karikatura. A ja bih dodala i plakata, a i života.

Studijo Tapete

Nema fejkanja. I zato mi se Josipa odmah iste sekunde svidjela…

Marija Laća

Znaš, meni ti je tvoj Dblog bolji od Pinteresta – neposredno i bez puno okolišanja rekla mi je Josipa i dala mi jedan od najljepših komplimenata. A onda, brzo se prešaltala na novu temu…

Studijo Tapete

– Ma svako toliko došao bi mi neki arhitekt ili neka mama koja uređuje dječju sobu i pitala bi me da im izradim tapete. Walltapete veliki su trend u svijetu, a ja sam se nakon porodiljnog baš zaželjela nekih novih ideja, Zato sam napravila kolekciju od 20-ak novih tapeta koje planiram prilagođavati klijentima, njihovim željama po pitanju boja, veličine zida, veličine uzorka koji se printa – kaže Josipa Maras, objašnjavajući kako se sve radi custom-made, posebno za svaki projekt.

Studijo Tapete

– Moći ćete odabrati motiv, a onda ćemo boju i veličinu uzorka prilagoditi vašem zidu, objašnjava Josipa, dodajući kako će klijenti prvo dobiti vizualizaciju zida, a tek nakon odobravanja dizajna, kreće proizvodnja.

Studijo Tapete

Cijene će biti od 320 do 520 kuna po kvadratu, ovisno o motivu, a za sada pogledajte motive koje su u kolekciji Studija tapete.