Tapete ili art? Oboje! I njih jedine volim

Ne volim tapete, a u jedne sam zaljubljena jako. Kako to? Zato što su drugačije, inovativne, predivnih motiva, personalizirane, možeš s njima u tuš, u kuhinju umjesto pločica, zalijepit ih na terasu, na običnu demit fasadu. Art totalni

Postoje tapete i D tapete. U mom svijetu postoje tapete i Wall&Deco. Tapete zapravo uopće ne volim i kad se sjetim da smo u našem stanu kojega smo naslijedili od suprugovog djeda gulili 11 vrsta različitih tapeta, stvarno mi ne pada na pamet stan opet lijepiti tapetama. A onda sam skužila Wall&Deco i promijenila mišljenje. Zauvijek.

Naime, to su tapete koje to zapravo nisu. Hm, Boba, kako to misliš?
Wall&Deco su zapravo zidovi s predivnim fotografijama, grafizmima, ilustracijama… koji su prava umjetnička djela, a drugačije su zbog raznih inovacija i pristupa, tako da se ne prodaju u rolama, nego se isključivo rade po mjeri, posebno za vas i vaš zid.

Wall&Deco vinyl system

To znači da nema restlova, ostataka, nepotrebnih troškova, a uz to svaka ilustracija se može malo malo i personalizirati, promijeniti, zoomirati… ili čak možete i vi sami dizajnirati tapetu koju će vam oni izraditi.

Wall&Deco vinyl system

Oni od početka jako polažu na dizajn i kad malo pogledam, iskreno, u njihovom katalogu nema ni ružnih stvari. Možda zato što sve nastaje u suradnji s velikim dizajnerskim imenima i pod budnim okom umjetnika i majstora fotografije Christiana Beninija koji je prije 11 godina smislio Wall&Deco.

A Benini je fotograf i to modni, i u svom radu često je trebao razne kulise za editorijale, a kako se najbolje stvari uvijek događaju spontano, tako je on iz vlastite potrebe stvorio moćan multinacionalni dizajnerski brend.

A onda je shvatio da bi baš bilo fora cijelu zgradu oblijepiti tapetama, pa bazen, pa saunu…

Wall&Deco out system tapete koja se može aplicirati i na običnu demit fasadu

I onda je u suradnji s tehnolozima, osim klasičnih vinyl tapeta, razvio i Wet i Out sistme koji se printaju na fiberglas i koji zbog toga mogu biti u kupaonici, u tušu, kod bazena, na fasadi, u sauni…

Wall&Deco out system

Jednako tako, shvatio je da ako želi uspjeti, mora biti kvalitetan i ne prepuštati stvari slučajnosti, u prijevodu, lošim majstorima. I zato, uz detaljna uputstva o montaži, uz tapete dobijete sve potrebne primere, ljepila, zaštitne emulzije kako bi se tapeta zaštitila od svih vremenskih utjecaja, vruće vode, pare… Sve je to u osnovnoj cijeni tapete i zato na svaki svoj proizvod, bez obzira bio on wet, out ili vinyl sistem, daju deset godišnju garanciju.

Wall&Deco out system

Znači li to da je Wall&Deco jako skup?

Pa je, otprilike kao jako dobre pločice. Cijena je univerzalna, u svim dućanima u Hrvatskoj ista 817 kn/m2 za indoor vinyl tapete, a 1235 kn/m2 za wet i out sisteme.

Wall&Deco wet system

Fora kod Wall&Deco-a je i to što bilo koji motiv može biti printan i na vinylu i na fiberglasu, samo je uvijek potrebno imati na umu cijenu materijala na koji se printa. Jednako tako rade i custom made tapete, prema dizajnu i motivu koji im se dostavi, bez dodatne nadoplate.

Ok. Sad sam možda i pretjerala sa hvalospjevima. A možda i nisam. Vidjet ću kada si nabavim jednu tapetu. Recimo ovu…

Wall&Deco vinyl system

I da, info za kraj. Wall&Deco Indoor sisteme možete razgledati u Et Ceteri, a Out i Wet sisteme u Keram-Italu.