Svjetlost u potkrovlju – dom Jasne Bilušić

Stavite slušalice, na dijelovima pojačajte i uživajte… zavirite u film snimatelja i režisera Vjekoslava Skledara, Senada Zemunovića, montažerke Tihane Čuljak te producentice Jasne Jelinek

Zaljubljeni u potkrovlja… kada ih slušam čini mi se da se ovaj serijal tako mogao zvati. Naime, prije nekoliko dana održana je premijera kratkih filmova koji prikazuju stvaralaštvo i životnu strast četiriju umjetnika, ujedno ambasadora dnevne svjetlosti – kipara Hrvoja Dumančića, glumice, dramaturginje i pjevačice Jasne Bilušić, balerine Mirne Sporiš i arhitekta Ivana Juretića.

Naime, zajednička crta ovih četiriju umjetnika je da su svi zaljubljeni u dnevnu svjetlost i da im je ona izvor umjetničke inspiracije.

Svo četvero živi u potkrovlju i zaljubljeni su u ogromnu količinu dnevne svjetlosti, nebo koje prodire odozgo, kose zidove te divnu pomaknutu perspektivu koja se uvijek osjeća u potkrovljima. No, da ja puno ne duljim, oni su to rekli puno bolje od mene…

Hvala autorima fimova Vjeki, Senadu, Tihani i Jasni koji su nam omogućili da uživamo u predivnim kadrovima i intimnim svjetovima umjetnika.

Zaista intimno, toplo, iskreno… zanimljivo. Kao da kamere niti nema, baš zbog toga svi mi novinari i urednici uvijek volimo raditi sa Vjekoslavom Skledarom. Btw, Vjeko je u zlatnim danima printa bio moj urednik fotografije od kojeg sam jako puno naučila o odabiru slika, kompoziciji, svjetlu. Hvala na tim životnim lekcijama.

I naravno, hvala Veluxu što nam je dao dozvolu da predstavimo film i na Dblogu.

Ovaj tjedan Jasna Bilušić, a idući netko drugi…