Like a dream

Kako do udobne i trendi spavaće sobe? Imamo par dobrih savjeta i shopping inspiracija iz Kare Hrvatska

Kraći hladniji dani… odmah je u mojoj glavi vrijeme za dekicu i spavanje. No, kako urediti spavaću sobu i od nje napraviti oazu za uživanje?

Hm, zapravo je to baš dobro pitanje?

Btw, nedavno sam pripremala jedno predavanje na temu o spavaćim sobama i uzela sam primjere 50-ak stanova koji su bili objavljeni na Dblogu i domaćim magazinima, kako bi bolje pokazala što je u trendu u hrvatskim interijerima. Znate li koja soba je bila najslabije uređena u cijelom stanu? Spavaća soba.

KARE

Predivni dnevni boravci, divne terase, savršene kuhinje, slatke dječje sobice, ali ne i spavaće sobe vlasnika. Očito sobe svi nekako doživljavamo kao intimna tajna carstva, a to ponekad znači – previše stvari, odlagalište, nedovršenost, bijeli zidovi koji godinama čekaju dekoracije…

I zato je najveći prijatelj interijera crna vreća i bacanje svega onoga što je staro, nepotrebno, a odmah nakon toga i plan kako utopliti tu bjelinu.

KARE

Veliki trend u svijetu spavaćih doba su tapecirani kreveti. Viši, raskošni, baršunasti, koji podsjećaju na hotelske.

Općenito, u trendu je da sobe podsjećaju na luksuzne hotele s pet zvjezdica. Dakle s boxspring krevetima, tapeciranim uzglavljima, tapetama iznad i oko uzglavlja.

KARE

Feature wall – uvijek treba biti snažan, zamjetljiv, atmosferičan… on prostoru daje karakter. On će izvrsno izgledati ako se oblijepi sa zanimljivom tapetom ili se na njega postave slike sa zanimljivim motivom.

U spavaćoj sobi najefektnije je da je feature wall na istom zidu na kojem je i uzglavlje te da ta vizura prema krevetu bude najatraktinija u prostoru.

Noćni ormarići ili pomoćni stolići? Veliki su trend stolići koji su gotovo u potpunosti istisnuli klasične noćne ormariće s ladicama. Kao da više nitko ne čita prije spavanja, pa stoga i noćne lampe nisu toliko više važne.

KARE

Vjerojatno ste primjetili, umjesto lampi na noćnim ormarićima često se postavljaju visilice, simetrično postavljene uz krevet. Elegantno, profinjeno, trendovski…

Ako volite trendove, evo mog izbora 30+ bajkovitih komada iz Kare Hrvatska koji će svaku sobu pretvoriti u glamuroznu oazu za male i velike princeze.