Studio Haramina se obnovio. Sneak peak

Ovo je sve samo ne običan salon namještaja. Upoznajte arhitekta Krešimira Haraminu i njegov mali “muzej” izvrsnog dizajna

Postoje mjesta u koja bi se čovjek rado preselio, bez obzira što su to zapravo hoteli, dućani, restorani… Jedan od tih prostora je Studio Haramina – showroom povijesti dizajna, a samo za neke dućan namještaja.

SANJA BISTRIČIĆ

Naime, ono što Studio Haraminu razlikuje od drugih dućana s namještajem je visoki estetski kriteriji i ekskluzivnost brendova. Kod Haramine nema kiča, iako bi njega možda lakše prodao. Nema brendova koji se sviđaju tipičnim vlasnicima ogromnih svota na bankovnom računu. Nema šaranja, podilaženja… estetika je vrlo jasna – najbolje od talijanskog dizajna. Probrano, estetizirano, dizajnersko.

SANJA BISTRIČIĆ

Cassina, De Padova i Boffi – to su tri brenda, okosnica ovog dućana, koje Haramina već desetljećima zastupa i koji imaju svoje obožavatelje.

SANJA BISTRIČIĆ

Jedan od tih obožavatelja sam i ja, a zato me i prošle godine, usred korone, rastužilo kada sam vidjela dućan oblijepljen papirom uz natpis preuređuje se.

“Preuređuje se”. Znate što često nakon toga slijedi…

SANJA BISTRIČIĆ

Ali, jedan dan zvoni mi telefon, zove – Krešimir Haramina. Saznajem da je showroom uistinu preuređen….

Presretna dolazim… razlika je ogromna.

SANJA BISTRIČIĆ

Umjesto tamnih zidova i podova, dočekuje me bjelina. Bijeli zidovi, bijele zavjese i drveni parket koji prostoru daje toplinu i osjećaj dnevnog boravka.

Legendarne Haraminine bijele sofe i inox kuhinje… spoj visoke estetiziranosti i ležernosti.

SANJA BISTRIČIĆ

– Showroom je pomalo nakrcan, baš kao i naši tipični dnevni boravci – smije se Krešo Haramina.

No, zapravo, puno je istine u tome. Veliki i visoki showroomi često nas znaju zavesti te nam namještaj izgleda manji nego što uistinu jest. A onda kada dođe u naš prostor, nastupi šok i nevjerica…

SANJA BISTRIČIĆ

– Zato sam ja prostor koncipirao kao tipične hrvatske stanove. I luksuzni stanovi su kod nas često premali – kaže Krešimir Haramina koji često uređuje i oprema luksuzne interijere.

SANJA BISTRIČIĆ

– Mi nismo običan dućan namještaja, nego mnogima i projektiramo interijere. Veliko priznanje nedavno nam je stiglo iz Boffija koji je neke naše interijere uvrstio u svoj katalog – ispričao je Krešimir Haramnina koji za sebe kaže da je arhitekt, a ne trgovac.

SANJA BISTRIČIĆ

Btw, za one koji dobro pamte, sjetit ćete se da se Haraminin dućan prije zvao Zona Moderna i nalazio se u Obrtničkom prolazu u Ilici…

Prisjetit će se mnogi i da Martićeva nekada nije bila fancy ulica, nego da su se u njoj i oko nje prodavali autodijelovi, te da je upravo Studio Haramina bio prvi dizajnerski dućan u kvartu.

SANJA BISTRIČIĆ

– I bio sam u pravu. Kvart se polako transformira u nešto posve drugačije, a meni se zna dogoditi da tjednima ne izađem iz kvarta – kaže Krešimir Haramina koji živi praktički preko puta ceste.

Ja ne bi izlazila iz dućana – komadi od Le Corbusiera, Bellinija, Lissonija, Dordonija… bili bi mi sjajno društvo.

SANJA BISTRIČIĆ

Uživajte u fotografijama. Za otvaranje fotogalerije kliknite na sliku ispod.

Wordpress Gallery Plugin Free