Savjet #5: svijetli apartmani izgledaju prostranije

Vodimo vas u predzadnji apartman u O’liveu. Ovaj je idealan za uživanje u dugim ljetnim večerima i divnoj terasi

Obećala sam vam pokazati sve apartmane u O’live Residenceu, danas idemo u predzadnji apartman – penthouse s pogledom na more, a onda idemo u virtualnu školicu o materijalima, odabirima, pravilima za uređenje…

SANJA BISTRIČIĆ

Već sam vam pričala da su svi apartmani u O’live Residence u Bibinju vrlo slični kako bi tvorili jedan prepoznatljiv vizualni kod. Ta prepoznatljivost gostu je vrlo važna jer to je tip uređenja koji mu se svidio i kojega je bookirao, a s druge strane takav pristup olakšava održavanje i vlasnicima. Ako se tijekom sezone nešto potrga ili uništi, vlasnik će vrlo lako zamijeniti, dopuniti taj predmet s nekim drugim iz drugog apartmana ili iz rezerve.

SANJA BISTRIČIĆ

Naime, vrlo je mudro imati u rezervi par artikala koji se najčešće oštećuju – čaše, tanjuri, dekorativni jastuci, prekrivači, stolice…

SANJA BISTRIČIĆ

Dakle, važno je da su ti predmeti iz iste serije ili da su u paleti boja i materijala koji međusobno pašu i lijepo se nadopunjavaju.

SANJA BISTRIČIĆ

Za O’live Residence mi smo odabrali neutralnu paletu boja – sivo, bež, petrolej, konjak, maslinasto… boje koje međusobno odlično pašu jedna s drugom.

SANJA BISTRIČIĆ

Svakom apartmanu dodijelili smo jednu boju, no vrlo nježno i diskretno. Ako bolje pogledate, primijetit ćete da su boje zidova svugdje iste, da su kreveti isti, iste komode za televizor, isti model kuhinje, pločice, iste stolice…

SANJA BISTRIČIĆ

Ono što ćete primijetiti je da ovi jednoetažni apartmani na fotografijama djeluju prostranije od dvoetažnih, iako zapravo nisu. (evo link na dvoetažne apartmane 1, 2, 3)

Kvadratura jednoetažnih i dvoetažnih vrlo je slična, a čak su jednoetažni malo manji – imaju nešto manje sobe i kupaonice. Kako bi se dobio dojam prostranosti i veličine, ovi apartmani puno su svjetliji od donjih.

SANJA BISTRIČIĆ

Veliku ulogu napravio je svijetli model kauča, a s obzirom da su ovo malo povoljniji i mladenačkiji apartmani, trosjed u dnevnom boravku je na razvlačenje i može primiti još dva gosta.

SANJA BISTRIČIĆ

Zbog toga je u dnevnom boravku bilo potrebno staviti i blackout zavjese kako bi se prostor mogao u potpunosti zamračiti. Istovremeno važno je bilo staviti i prozračne zavjese koje mogu biti navučene cijelo vrijeme kako ne bi dolazile muhe i komarci.

SANJA BISTRIČIĆ

Blagovaonski stol je vrlo blizu staklene stijene. Vjerujem da je svima jasno da je zavjesa nužna…

SANJA BISTRIČIĆ

Puštamo vas da uživate u fotogaleriji s mnoštvom slika, a sutra pokazujemo i zadnji O’live residence apartman te potom krećemo u akciju – mala škola uređenja.

Wordpress Gallery Plugin Free

Kako bi lakše pratili sve savjete i iskustva o apartmanima na Dblogu smo napravili posebnu rubriku: Vodič za apartmane – O’live house by Emmezeta.

SANJA BISTRIČIĆ

Ondje možete pratiti sva događanja oko kuće O’live residence te na jednom mjestu imati sve savjete o opremanju i uređenju apartmana. Još jedanput hvala partnerima – Emmezeti i Groheu što su omogućili da sva ova znanja i iskustva koja je prolazila obitelj Kero postanu javna.

——————————————————————————————————
OVAJ PREMIUM SADRŽAJ NA DBLOGU OMOGUČILA VAM JE: