Savjet #3: apartman mora biti bolji od onog što imamo kod kuće

Danas vas vodim u treći O’live apartman u Bibinju. Ovaj je moj favorit, a sad ću vam ispričati i zašto…

Apartman, kao i kuća za odmor, mora biti doživljaj. Mora biti bolji od onog što imamo kod kuće. Kada želite ući u premium segment i imati apartman od četiri ili pet zvjezdica, onda to zna biti prilično zahtjevno…

SANJA BISTRIČIĆ

Vaše goste teško je impresionirati. Oni su navikli na luksuz, žele ga, spremni su ga platiti, ali zato imaju i visoka očekivanja te standarde na koje su navikli.

SANJA BISTRIČIĆ

S druge strane, budžet obično i ne dopušta istinski luksuz, pa pri opremanju moramo biti jako odgovorni i znati na što se isplati potrošiti novac, a na što ne…

Kvalitetan krevet, udobni madraci, jastuci različitih tvrdoća, dobre pločice, kvalitetne sanitarije, brendiran caffe aparat, atraktivna rasvjeta, detalji koji privlače pažnju…

SANJA BISTRIČIĆ

Puno smo puta pričali o ovoj temi, evo i linkova na neke od zanimljivih tekstova o tome na čemu se isplati štedjeti, a na čemu ne.

SANJA BISTRIČIĆ

No, ono na čemu mi u O’live apartmanu broj 3 nismo htjeli štedjeti je doživljaj.

SANJA BISTRIČIĆ

Kada uđeš u kuhinju, otvoriš pipu, a iz nje krene ohlađena mineralna voda. Spektakl. To je nešto što se pamti i prepričava.

SANJA BISTRIČIĆ

Naravno da će Grohe Blue malo tko ugrađivati u apartman od četiri zvjezdice, ali ponekad treba napraviti i neku “egzibiciju” da bi imao izvrsne reviewe na Booking.com-u i dobru usmenu predaju.

SANJA BISTRIČIĆ

Ovaj apartman zamislili smo kao dizajnersku poslasticu, a kako nam budžet nije baš dopuštao dizajnerske komade, morali smo stvarati dojam “dizajnerske” oaze na neki drugi način.

Ovaj apartman svjetliji je od drugih i dekoracije u njemu su pročišćenije, smirenije, monokromatskije te u neutralnijoj paleti boja.

SANJA BISTRIČIĆ

Budžet nam nije dopuštao umjetničke slike poznatih autora, pa smo zamolili grafičku dizajnericu Lanu Lovrić koja stoji iza brenda Lola Art da proba nešto napraviti sa slikama.

SANJA BISTRIČIĆ

Lana je uzela gips, platno i napravila divne trodimenzionalne slike koje smo stavili u Emmezetine okvire i maknuli staklo. Bez stakla slike su izgledale kao umjetnička platna, a mi smo dobili low cost rješenje koje ujedno i štiti sliku od mrvljenja i olakšava vješanje na zid.

SANJA BISTRIČIĆ

Naime, koliko god je kod apartmana važno da izgleda atraktivno, nikada se ne smije zanemariti funkcionalnost.

SANJA BISTRIČIĆ

Zbog funkcionalnosti i lakog čišćenja na podu je sivkasti mikrocement u tonu na kojem se najmanje vidi zaprljanje, a u dnevnom boravku je kauč u koži jer je puno izdržljiviji od tkanine. Ovi apartmani najbliži su i bazenu, pa je za pretpostaviti da će ondje gosti sjedati u mokrim kupaćim kostimima i ručnicima, pa smo i o tome vodili računa… Zbog toga su i u interijeru odabrane blagovaonske stolice koje su inače iz outdoor kolekcije, a jastuci i tepisi su od jute, pamuka i poliesterskih vlakana te se lako održavaju…

SANJA BISTRIČIĆ

Mislili smo još i o mnogim drugim praktičnim i funkcionalnim stvarima, ali o tome idući tjedan…

SANJA BISTRIČIĆ

Uživajte u fotografijama. Btw sav namještaj i dekoracije su nabavljeni u Emmezeti, a cvijeće je nabrano na obližnjoj livadi – uistinu 15 minuta posla i nula kuna.

SANJA BISTRIČIĆ

Za otvaranje fotogalerije apartmana #3 kliknite na sliku ispod…

Wordpress Gallery Plugin Free

Kako bi lakše pratili sve savjete i iskustva o apartmanima na Dblogu smo napravili posebnu rubriku: Vodič za apartmane – O’live house by Emmezeta.

Ondje možete pratiti sva događanja oko kuće O’live residence te na jednom mjestu imati sve savjete o opremanju i uređenju apartmana. Još jedanput hvala partnerima – Emmezeti i Groheu što su omogućili da sva ova znanja i iskustva koja je prolazila obitelj Kero postanu javna.

——————————————————————————————————
OVAJ PREMIUM SADRŽAJ NA DBLOGU OMOGUČILA VAM JE: