Salon gdje žele da se osjećate kao da ste dobili krunu

Novootvoreni salon Jo.Salon hair stylista Josipa Mirkovića nalazi se u Ulici Republike Austrije, a brending i uređenje potpisuje arhitektica Maja Merlić Ilić

Neki kažu da je kosa poput nevidljive krune. A neki žele da se tako osjećate. Jedan od tih frizera koji želi da se njegove klijentice i klijenti osjećaju kao da su dobili nevidljivu kunu je hair stylist Josip Mirković.

Josip je o ovom salonu sanjao jako dugo, a nakon dugogodišnjeg predanog rada, brojnih natjecanja, edukacija u Hrvatskoj i izvan nje, te statusa „color me“ edukatora i frizera za Kevin Murphy kojega je stekao u zagrebačkoj Fabuli de Formi, otvorio je svoj studio JO.SALON.

Salon se nalazi u starogradnji u Ulici Republike Austrije 38, prostoru kojemu je trebala temeljita obnova. Za preuređenje prostora te branding bila je zadužena arhitektica Maja Merlić Ilić koja je kombiniranjem elemenata minimalizma suptilno spojila s gradskim šarmom.

– Prostor salona je otvoren s visokim stropovima koji naglašavaju osjećaj prostranosti. Zidovi su obojeni u pastelne nijanse, poput boje pijeska i mente, koje stvaraju umirujući ambijent. Ova paleta boja ne samo da vizualno proširuje prostor, već i čini interijer privlačnim kada se gleda kroz izlog, stvarajući skladnu vizualnu povezanost s užurbanom ulicom – objasnila je arhitektica Maja Merlić Ilić.

Korištenje drva, retro keramičkih pločica i kože u interijeru dodaje toplinu i teksturalni kontrast hladnim i minimalističkim površinama, dok nepravilni oblici custom ogledala i moderne umjetničke instalacije Kristijana Žakića dodaju dinamiku i individualnost prostoru.

Uživajte u fotografijama…