Šah, karirano, smeđe. Jesmo li spremni za novi trend u interijerima?

Ferm living predstavio je novu kolekciju namještaja i dodataka za dom koja je pod snažnim utjecajem 70-ih i 80-ih. Jesmo li spremni ponovno prigrliti smeđi namještaj i retro uzorke?

Trendovi za 1984. Šalim se. Ovih dana Ferm living, skandinavski brend koji se etablirao kao jedan od utjecajnih trendsetera na polju asesoara i dekoriranja doma, predstavio je novu kolekciju za 2024. godinu.

Njihove dekoracije uvijek su ispred drugih i nagovještaju nove trendove u stiliziranju doma, a ako je sudeći po njihovoj najnovijoj kolekciji za 2024. uskoro nas čeka snažan retro val u interijerima.

Evo novih trendova…

UZORAK ŠAHA

Osim kao sport, šah je ponovno in, ne samo kao društvena igra koja opušta i vježba fokusiranost, nego i kao dekorativni element u interijeru. Uzorak šahovskog polja seli se na kutije, podloške, jastuke, tepih…

KARIRANO

Osim uzorka šahovskog polja, in je je još jedan vječni uzorak na kvadratiće – tartan. Tartan najljepše pristaje tekstilima poput kuhinjskih krpa, stolnjaka i salveta pružajući osjećaj udobnog doma.

PRUGE

Prugasti uzorak podsjeća na more, odmor, opuštanje, 80-te. Zašto nas ne čudi da je opet in u interijerima?

SMEĐA BOJA

Vjerojatno ste primijetili – smeđa i bež su nova siva. No, novitet je da je vrlo popularno i smeđe drvo u što tamnijem tonu. Orah, mahagonij, uljenje, bajcanje… Razne su opcije, no činjenica je da se u interijerima uz natur hrast, sve češće pojavljuju i tamni drveni komadi.

Iskreno, nisam fan ovog trenda, no očito je da tamno drvo sve više postaje in.

SMEĐA KERAMIKA I RUKOTVORINE

Smeđe drvo, smeđi tekstili, smeđi detalji… nije ni čudno da je in i smeđa keramika – i to glazirana, sjajna. Keramika koja podsjeća na nekadašnje rukotvorine.

SJENILA OD RIŽINOG PAPIRA

Počelo je diskretno, no sada je već prilično jasno – ponovno su in lampe sa sjenilima od rižinog papira i sličnih materijala. Njihova velika prednost je što pružaju difuzno svjetlo cijelom površinom sjenila, tako da djeluju poput svjetlećih skulptura.

NISKI STOLIĆI

Osobno, veliki sam ljubitelj niskog lounge namještaja. Ferm living osim nekoliko niskih lounge komada za sjedenje predstavio je i niske stoliće. Niske, drvene, pravokutne…

RETRO KAO INSPIRACIJA

Jel’ ovo lim? Nije, ali liči. Naime, in je sve što je retro i vuče na 70-te i 80-te. Sjećate li se pletenih bocuna, mrežastih posuda za cvijeće, bouchle fotelja, limenog posuđa?

Bez puno priče, puštam vas da uživate u novoj kolekciji iz Ferm livinga.