Postoji li šansa za bablje ljeto?

Prognoza nije loša, ostao nam je još samo jedan službeno gledan ljetni dan – evo gdje želim ići – Lido. Opatija. Idemo zajedno. Uživajmo u tračku indian summera…

Sjedim u debelim čarapama i provjeram jesu li počeli grijati. Još uvijek je kao ljeto, jedan od zadnjih dana i malo sam razočarana što ove godine nismo uspjeli uživati u toplom rujnu i produženom ljetu na koji smo prošlih godina nekako navikli.

Borko Vukosav

Ipak, prognoza za idućih par dana je dobra. Napokon sunce.

Borko Vukosav

Voljela bih se nekako pozdraviti s ljetom i otići na neko lijepo mjesto, tipično ljetno, a ipak dovoljno univerzalno da neću izgledati nimalo čudno ako na ležaljki u vesti uživam u posljednjem danu ljeta.

Borko Vukosav

Evo ga – vodim vas u Lido. U opatijski beach bar koji radi cijele godine i u kojem se čak i zimi i po buri može uživati u kavici s pogledom na more.

Borko Vukosav

– Lido je zamišljen kao klub koji radi cijele godine i to od jutra do večeri. To je mjesto gdje ljudi mogu ljeti doći na kupanje i iznajmiti svoju ležaljku ili vip separe na cijeli dan, ali i mjesto gdje možeš tijekom cijele godine pojesti odličnu pizzu, koktel, navečer se rasplesati – objasnio je arhitekt Siniša Glušica iz studija DG arhitekti, koji je ujedno i projektant susjedne Bevande i nedavno otvorene Angioline, o kojoj smo pisali.

Borko Vukosav

– Da, uistinu. U zadnje vrijeme često imamo takve projektne zadatke da smišljamo prostore koji dobro funkcioniraju i po danu i navečer, a Lido je tu specifičani i što radi cijele godine iako je inicijalno beach bar s plažom za kupanje. U njemu se u po zimi održavaju domjenci, koncerti, razni eventi, a vrlo je popularan i za maturalne zabave – ispričala je Leora Dražul, arhitektica iz studija DG arhitekti.

Borko Vukosav

Šetam po Lidu i biram mjesto za ležanje, sjedenje…

Borko Vukosav

Lido zapravo funkcionira kao dio Lungo Marea čiji je jedan dio na otvorenom, a drugi na natkrivenom, odnosno zatvorenom. S jedne strane su ležaljke i plaža, po sredini prostora je šetnica koja se nastavlja u Lungo mare, a s druge strane je restoran koji se zimi zatvori sa staklenim stijenama i pretvori u veliki interijer s pogledom na more.

Borko Vukosav

Uz Bevandu, uz vanjski dio polukružnog prstena, smješteni su vip separei s baldahinima, a drugom dijelu uz plažu su ležaljke za dnevni najam. Dojam je prilično luksuzan i ekskluzivan, a onda sjedam u restoran i otvaram meni.

Borko Vukosav

Pa cijene su normalne? – komentiram s arhitektima.

Borko Vukosav

– Da, mnogi se jako iznenade kada shvate da večera u Lidu, nije ni blizu večeri u Bevandi, ali to su dva slična, ali opet i različita koncepta. Lido je ipak za mlađe, za neformalnija druženja, a Bevanda je ipak priča za sebe. – ispričala je Leora Dražul. Ispričat ću vam i tu priču, ali sada malo uživajte još u ljetu i suncu, koliko god bilo zubato i bablje. Evo malo i slika Borka Vukosava na kojima možete vidjeti niz zanimljivih tailor made interijerskih rješenja – od vertikalnog vrta napravljenog od filca do stolaca napravljenih za ovaj projekt… Uživajte.